Milici: Falimentarea SC Drumuri si Poduri SA este in curtea PDL. Cadariu: Milici sufera de sindromul cainelui de casa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a fost adusă în insolvenţă voluntară de administraţia judeţeană PDL, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici. Potrivit acestuia, aşa-numita axă Suceava-Botoşani anunţată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur are ca pilon central firma Transporturi Auto SA Botoşani care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea pe o perioadă de trei ani a reţelei judeţene de drumuri, iar societatea la care unic acţionar este CJ Suceava, SC Drumuri şi Poduri SA, intră acum în insolvenţă voluntară.

„Calvarul a început după ce contractul de întreţinere a drumurilor judeţene a fost atribuit firmei fostului şobolan roşu, cum era Conţac denumit de Flutur, care acum a devenit îngeraş portocaliu”, a spus Milici.

El a arătat că la licitaţia de atribuire a întreţinerii reţelei judeţene de drumuri, PSD a cerut ca în caietul de sarcini să fie prevăzute anumite prevederi care să protejeze societatea Consiliului Judeţean, dar că nu s-a ţinut cont de aceste recomandări, ceea ce a făcut ca firma botoşăneană deţinută de fiul lui Constantin Conţac să câştige licitaţia. „Trebuie să trăiască bine feciorul lui Conţac”, a spus consilierul judeţean PSD, care a subliniat că a atras atenţia de mai mult timp că se urmăreşte cu obstinaţie patrimoniul firmei SC Drumuri şi Poduri SA care are terenuri, clădiri, utilaje.

Milici a mai arătat că actuala conducere a CJ Suceava nu recunoaşte lucrări în valoare de 8,2 milioane de lei făcute de SC Drumuri şi Poduri SA şi că recuperarea sumei respective va fi stabilită de instanţă. „Au reclamat la DNA. Foarte bine. Să se cerceteze, dar nu spun că au atribuit lucrări prin încredinţare directă tot lui Conţac. Nu spun câte utilaje au închiriat, de la ce firme portocalii sau de la ce pompe au fost alimentate maşinile SC Drumuri şi Poduri”, a spus Milici.

El a subliniat că falimentarea SC Drumuri şi Poduri SA este în curtea PDL şi a menţionat că a cerut o comisie de anchetă care să verifice activitatea conducerii acestei firme, dar că executivul CJ Suceava a tergiversat punerea pe ordinea de zi a acestui proiect de hotărâre. Milici a explicat că propunerea unui consilier judeţean PSD de retragere a proiectului privind constituirea comisiei de anchetă a fost doar o decizie de moment şi că acesta şi-a retras propunerea.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava şi al PDL Suceava, Daniel Cadariu, a declarat într-o conferinţă de presă, că PSD Suceava manifestă o ipocrizie de primăvară şi dă lecţii de administraţie judeţeană după ce timp de aproape 20 de ani a practicat diferite inginerii funciare, financiare. Cadariu a apreciat că prin declaraţiile lui, Milici a scos lucrurile murdare din PSD Suceava în atenţia opiniei publice pentru că şi-a acuzat proprii colegi care sunt în AGA al SC Drumuri şi Poduri SA şi pe care un consilier judeţean PSD a încercat să-i protejeze atunci când a propus retragerea proiectului de hotărâre de înfiinţare a unui comisii de anchetă. „Constat că în PSD Suceava există un conflict între generaţii, între echipa din jurul fostului preşedinte Gavril Mîrza şi tinerii din jurul actualului preşedinte Cătălin Nechifor”, a spus Cadariu.

El s-a întrebat de ce Milici nu a făcut aceste acuzaţii în şedinţa de miercuri a CJ Suceava când s-a discutat situaţia SC Drumuri şi Poduri SA şi a preferat să folosească sediul PSD pentru a începe atacurile. „Cred că el suferă de sindromul câinelui de casă care scos din curte este paralizat de frică, dar la sediul PSD îşi arată vitejia lătrând aiurea”, a spus Cadariu.

Consilierul judeţean PDL Ioan Bădeliţă, membru în AGA a SC Drumuri şi Poduri SA, a anunţat, miercuri, în şedinţa CJ Suceava, că în 23 martie, în şedinţă extraordinară, AGA a aprobat declararea voluntară a procedurii de insolvenţă, iar termenul stabilit de instanţă a fost pentru 19 aprilie. Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie ale societăţii au cerut în 18 martie Consiliului Judeţean Suceava să aprobe deschiderea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară în paralel cu identificarea unor soluţii prin care să se poată asigura lichidităţi pentru această firmă, dar atunci consilierii au amânat o decizie.


Intră acum și în grupul de