Groapa de gunoi de la Moara “nu se vede” din zona Falticeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Unităţile administrativ-teritoriale din zona Fălticeni se confruntă cu mari probleme financiare, iar primăriile acestora se află în imposibilitatea achitării sumelor necesare cofinanţării lucrărilor de execuţie pentru groapa de gunoi de la Moara.

Prezent în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul PSD din Suceava, parlamentarul social-democrat Ioan Stan, a deplâns situaţia administraţiilor locale din zona Fălticeni, în special cele conduse de primari PSD, spunând că sumele pe care le-au primit de la bugetul judeţean nu că sunt mici, dar nici măcar nu acoperă necesarul.

“Majoritatea primăriilor nu au posibilitatea să susţină proiectul Consiliului Judeţean privind groapa de gunoi de la Moara pentru că au primit sume de bani mult mai mici decât cele repartizate localităţilor conduse de primari PDL şi deabia reuşesc să asigure cheltuielile de funcţionare”, a declarat Ioan Stan, exemplificând cu comuna Forăşti.

Conform deputatului PSD, aceasta trebuie să plătească drept cofinanţare 980 de milioane de lei vechi, în condiţiile în care de la Consiliul Judeţean a primit doar 800 de milioane pentru echilibrarea bugetului.

Construcţia gropii a demarat pe parcursul anului trecut, fiind o investiţie pe fonduri europene.


Intră acum și în grupul de