Baisanu: „Proiectul de 10.000 de km de drumuri al doamnei Udrea este o himera” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat, miercuri, că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) nu dispune de banii necesari pentru modernizarea celor 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale, iar constructorii nu vor avea posibilitatea să susţină din surse proprii investiţiile, cu promisiunea de a-şi recupera banii începând cu anul 2013.

În aceste condiţii, preşedintele PNL Suceava consideră că programul iniţiat de MDRT este o himeră. „Suntem de acord să facem drumuri în judeţul Suceava. Nenorocirea este că acest proiect de 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale, iniţiat de doamna Udrea, este un proiect himeră. Şi asta pentru că banii nu există. Este vorba despre 4 miliarde de euro la nivelul întregii Românii, bani pe care ţara noastră nu îi are în momentul de faţă. Aceşti bani vor intra în deficitul bugetar al României, iar suma de 4 miliarde de euro înseamnă 3% din PIB”, a spus Băişanu.

Liderul PNL Suceava a explicat că actualul Guvern PDL a mai împrumutat 20 de miliarde de euro de la diverse organisme internaţionale, iar dacă se iau în calcul şi cele 4 miliarde de euro, deficitul bugetar al României va creşte semnificativ. Băişanu consideră că soluţia de a realiza aceste investiţii prin credit furnizor este una greşită, în condiţiile în care constructorii nu vor dori să finanţeze din surse proprii lucrările. „Nimeni nu are 100 de milioane de euro în ţara asta, bani cash, pe care să îi investească în drumuri, iar apoi să aştepte să-i primească din anul 2013 şi până în 2020. Nici un constructor nu este tâmpit să facă lucrările şi să primească banii peste 15 ani”, a mai spus Alexandru Băişanu.

Făcând referire la blocajul în care au intrat investiţiile în modernizarea a şapte drumuri din judeţul Suceava, Băişanu a spus că se aşteaptă ca preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur să accepte dialogul cu reprezentanţii liberalilor din deliberativul judeţean pentru a le explica exact proiectele respective. „Şi dacă mă acceptă şi pe mine ar fi minunat. Ştiu că nu prea mă acceptă prin preajmă pentru că eu sunt unul dintre oamenii nepătaţi care îşi pot permite să spună în faţă ceea ce se întâmplă”, a conchis liderul PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de