USR Suceava: În Bucovina există distrugeri de mediu uriașe și un fenomen considerabil de infracționalitate care nu se reflectă în numărul de dosare ajunse în instanță.


Intră acum și în grupul de

Deputații USR Emanuel Ungureanu și Diana Buzoianu, membră a Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, s-au deplasat la Romsilva-Ocolul Silvic Dorna Candrenilor și la Mestecăniș, anunță USR Suceava printr-un comunicat de presă.

„În teritoriu s-au întâlnit cu activiști de mediu, Sologiuc Gheorghe și Tiberiu Boșutar, care de ani de zile luptă cu mafia lemnelor aflată sub oblăduirea Consiliului Județean Suceava, condus de Gheorghe Flutur, dar și cu largul concurs al polițiștilor și procurorilor din zonă, care au închis ochii sau au fost complicii hoților de lemne. Au găsit uși închise și gura ferecată a șefului de ocol din Dorna Candrenilor, acuzat de procurori de pregătirea unui furt uriaș din materialul lemnos din zonă. Pe Mestecăniș au văzut groapa de gunoi din vârful muntelui, un proiect de zeci de milioane de euro, ce a putut fi stopat și datorită implicării consilierului local USR, Sologiuc Gheorghe”, se menționează în comunicat.

USR Suceava susține că în Bucovina există distrugeri de mediu uriașe și un fenomen considerabil de infracționalitate care nu se reflectă în numărul de dosare ajunse în instanță.

„Practic, volumul de lemn recoltat fără acte din pădurile României s-a dublat între 2014 și 2018, dar numărul dosarelor penale legate de infracțiuni la regimul silvic trimise în instanță s-a redus între 2016 și 2019 cu aproape 50%. Deputații au tras un semnal de alarmă și au promis acțiuni viitoare,subliniind importanța înființării unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu – instituție cu independență financiară și autonomie structurală, care să preia competența investigării tuturor infracțiunilor de mediu”, se menționează în comunicat.


Intră acum și în grupul de