Ioan Bălan în Parlament: Gheorghe Flutur a pus în mișcare sute de proiecte de investiții utile județului Suceava, iar pentru atragerea de investiții Guvernul trebuie să păstreze o politică fiscală corectă, predictibilă, stimulativă pentru cei onești


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a susținut o declarație politică în Parlament în care a cerut Guvernului să păstreze o politică fiscală corectă, predictibilă, stimulativă pentru cei onești astfel încât să nu fie afectat mediul de afaceri.

„Echipa politică liberală de la Suceava, sub coordonarea președintelui Gheorghe Flutur, a reușit să pună în mișcare sute de proiecte de investiții utile și importante pentru comunitățile locale. Scopul nostru este acela de a îmbunătăți viața sucevenilor și, în același timp, de a deveni un adevărat magnet pentru investitorii privați care, până în anii trecuți, ne-au tot ocolit. Ne interesează foarte mult ca fabrici și uzine importante să se stabilească în zona noastră, pentru că aceste investiții private aduc cu ele progres tehnologic, salarii mari pentru angajați și venituri mai mari pentru administrațiile locale”, a spus Ioan Balan.

El a arătat că orice investitor este întrebat, acesta va răspunde că motivele care îl determină să construiască o fabrică nouă și să ofere locuri de muncă de calitate sunt: o infrastructură rapidă de transporturi, o politică fiscală care nu se schimbă peste noapte și angajați bine calificați.

„Cu mari eforturi, echipa liberală va reuși să ducă la capăt marile proiecte de infrastructură care să lege Suceava de toate provinciile istorice și de Capitală. Prin parteneriate între Consiliul Județean, universități și mediul de afaceri, vom avea centre de calificare pentru tineri la cele mai înalte standarde. Așadar, ceea ce rămâne de făcut și nu depinde în niciun fel de acțiunile noastre la nivel de județ, este ca Guvernul să păstreze o politică fiscală corectă, predictibilă, stimulativă pentru cei onești, care-și plătesc taxele și impozitele la timp”, a declarat Ioan Balan.

El și-a exprimat încrederea că angajamentul recent făcut de Guvern, prin vocea prim-ministrului, nu va fi încălcat, iar în următorii ani nu vor fi majorări de impozite și taxe.

„Să știți că toate economiile europene o duc rău și se luptă să nu intre în recesiune. Economia României, după ultimele date ale INS, crește, însă nu cu viteza cu care ne dorim. De aceea, soluția liberală este să continuăm să susținem ritmul investițiilor publice, să stimulăm mediul privat să facă investiții, să stimulăm angajații, pentru că așa bugetul de stat va avea mai multe resurse și pe termen mediu și lung nu trebuie nici majorate și nici introduse impozite și taxe”, a concluzionat Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de