Zmau: Taxa de intrare in Spitalul Judetean in afara programului de vizite, o aberatie


Intră acum și în grupul de

„Să nu uităm că serviciile de sănătate publică sunt gratuite pentru toţi asiguraţii”, a declarat, joi, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, care este de părere că decizia conducerii Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” de a introduce o taxă de intrare în spital în afara orelor de program este una aberantă. „Pe lângă sumele pe care le suportăm din salarii ca şi contribuţii, trebuie să plătim şi această taxă de cinci lei. Ei spun că banii vor fi folosiţi în interesul unităţii. Considerăm că se puteau găsi şi alte surse, sponsorizări şi alte soluţii alternative, pentru a finanţa spitalul”, spus liderul PNL Suceava.

Marius Zmău a mai adăugat că după modelul de la Spitalul Judeţean, sucevenii ar putea ajunge să plătească şi o taxă de intrare pentru alte instituţii, cum ar fi Poliţia, sau pentru a trece pe podul din Burdujeni peste râul Suceava.

Reamintim că administraţia spitalului judeţean intenţionează ca din vara să condiţioneze intrarea în afara orelor de vizită cu achitarea unei taxe, care va fi de până la zece lei. Banii ar urma să acopere o parte din sumele necesare pentru asigurarea curăţeniei şi întreţinerii spitalului.


Intră acum și în grupul de