Acasă Politica Flutur critică proiectul „Utilități și mediu”: Sucevenii au fost îndatorați de PSD...

Flutur critică proiectul „Utilități și mediu”: Sucevenii au fost îndatorați de PSD cu peste 150 de milioane de euro fără să fie nimic finalizat, iar noi aducem gaz în 59 de comune cu 270 de milioane de euro de la guvern


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a criticat, vineri, la Vatra Dornei, PSD Suceava pentru că a îndatorat populația județului Suceava pentru proiectul „Utilități și mediu” prin care s-ar fi realizat aducțiuni de gaz natural și centrale termice, dar care nu a fost finalizat, în timp ce acum se fac asemenea investiții cu fonduri atrase prin programe guvernamentale.

„În județul Suceava am dat drumul anul acesta la cel mai mare proiect de gaze naturale, de 270 de milioane de euro prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, iar 59 de primării au primit aprobare pentru investiții în rețele de gaze naturale”, a spus Flutur.



El a arătat că 16 localități au gaz natural, respectiv toate municipiile, Vatra Dornei fiind ultimul municipiu branșat, iar 11 orașe din 12, la care se vor adăuga 59 de comune.

„Este mare lucru pentru populația din județ care înseamnă economie la lemnul de foc, mai puțină pădure tăiată și mai mult confort”, a spus Flutur.

El a arătat că proiectul „Utilități și mediu” lansat în 2004 de fosta conducere a CJ Suceava a fost foarte prost gândit pentru că a fost accesat un împrumut de 86 de milioane de euro, fără să fie finalizate lucrările, dar că populația județului plătește acel proiect până în 2030.

Flutur a precizat că la creditul de 86 de milioane de euro s-a plătit până acum dobândă de 70 de milioane de euro, iar prin PNI „Anghel Saligny”, fără să coste nimic județul Suceava, se vor face investiții de 270 de milioane de euro.

„Se poate face o diferență”, a spus președintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version