Manifestarea de marcare a Unirii Principatelor organizată de AUR la Suceava s-a transformat în protest împotriva lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Liderul AUR, George Simion, a participat, miercuri, la Suceava la o manifestare de marcare a 165 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române care s-a transformat însă într-un miting de protest la adresa lui Gheorghe Flutur.

Sucevenii au fost invitați, miercuri după amiaza, în fața sediului AUR situat pe esplanada centrală să se adune cu steaguri tricolore pentru a marca suveranitatea națională și pentru a celebra 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În mesajul AUR, se arăta că Suceava nu a făcut parte din acea Unire, fiind ocupată de trupele imperiului austro-ungar.

„Din această cauză, pentru a sancționa neaderarea noastră la Spațiul Schengen, dar și proasta conducere a județului, filiala AUR Suceava denunță public realitatea crudă a acestor ani, faptul că suntem în continuare sub ocupație austriacă și străină în județul Suceava și în multe părți din țară și dorește să redea bucovinenilor și românilor demnitatea și suveranitatea națională pierdute”, se menționa în mesaj.

Ajuns la manifestare, liderul AUR George Simion a spus că în județul Suceava sunt înțeleși toți cu toți oamenii politici și că Gheorghe Flutur desemnează de la toate partidele candidații tocmai ca să rămână în funcție.

„Am venit să dezmorțim un pic lucrurile în politica din Suceava unde blatul este cuvântul de ordine”, a spus Simion din fața sediului CJ Suceava.

El a prezentat mai multe motive pentru care Gheorghe Flutur este contestat.

„Domnul Flutur ignoră faptul că nu sunt locuri de muncă în acest județ. Domnul Flutur organizează sensuri giratorii care sunt locuri unde bucovinenii mor. Domnul Flutur este mână în mână și cu Schweighofer și cu mafia pădurilor. Domnul Flutur este exemplul clar al politicii duse în România în ultimii 20 de ani. El face politică de 24 de ani, a făcut și înainte de 1989 și e timpul să meargă acasă, la pensie. E timpul să se retragă”, a spus Simion.

El a anunțat că AUR va organiza duminică, la ora 15:00, un protest la Suceava unde sunt așteptați toți bucovinenii care s-au săturat de Gheorghe Flutur.

De pe treptele Consiliului Județean Suceava, primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, a anunțat că va candida împotriva lui Gheorghe Flutur.

Participanții la această acțiune au revenit în fața sediului AUR din Suceava unde au continuat să transmită mesaje împotriva lui Gheorghe Flutur, dar în zonă au venit și contramanifestanți care au afișat bannere cu Simion=Spion, sau Simion=Gălăgie.


Intră acum și în grupul de