Dontu avertizeaza ca Guvernul trebuie sa intervina cu masuri concrete pentru a se evita scumpirea alimentelor

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, susţine că mâncarea se va scumpi în următoarele luni dacă actualul Guvern nu intervine.

El a arătat că acest avertisment nu vine doar din partea opoziţiei ci şi a producătorilor agricoli.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a arătat că inflaţia va creşte în continuare, iar românii vor avea probleme tot mai mari în a-şi asigura traiul zilnic.

„De această dată guvernul nu mai poate da vina pe creşterea TVA. Lipsa de politici, de preocupare şi de competenţă a guvernului poate face ca România să aibă probleme cu mâncarea, deşi are un potenţial imens în acest sens”, a spus Donţu.

Liderul social democrat sucevean a subliniat că nimeni nu a cerut guvernului să intervină pe piaţă pentru a controla preţurile, dar că trebuie să-şi ia în serios rolul de a elabora politici şi de a-i stimula pe producători, astfel încât aceştia să producă în condiţii competitive.

„România are în acest an a doua cea mai mare creştere a preţurilor de consum, după Bulgaria.În luna martie, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,12% comparativ cu decembrie 2010”, a mai spus Ovidiu Donţu.

El a mai menţionat că de la începutul anului, scumpiri de peste 10% au fost înregistrate la legume şi conserve de legume (19,2%), în special pentru cartofi (24,7%) şi fructe proaspete (12,56%).