Dontu avertizeaza ca Guvernul trebuie sa intervina cu masuri concrete pentru a se evita scumpirea alimentelor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, susţine că mâncarea se va scumpi în următoarele luni dacă actualul Guvern nu intervine.

El a arătat că acest avertisment nu vine doar din partea opoziţiei ci şi a producătorilor agricoli.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a arătat că inflaţia va creşte în continuare, iar românii vor avea probleme tot mai mari în a-şi asigura traiul zilnic.

„De această dată guvernul nu mai poate da vina pe creşterea TVA. Lipsa de politici, de preocupare şi de competenţă a guvernului poate face ca România să aibă probleme cu mâncarea, deşi are un potenţial imens în acest sens”, a spus Donţu.

Liderul social democrat sucevean a subliniat că nimeni nu a cerut guvernului să intervină pe piaţă pentru a controla preţurile, dar că trebuie să-şi ia în serios rolul de a elabora politici şi de a-i stimula pe producători, astfel încât aceştia să producă în condiţii competitive.

„România are în acest an a doua cea mai mare creştere a preţurilor de consum, după Bulgaria.În luna martie, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,12% comparativ cu decembrie 2010”, a mai spus Ovidiu Donţu.

El a mai menţionat că de la începutul anului, scumpiri de peste 10% au fost înregistrate la legume şi conserve de legume (19,2%), în special pentru cartofi (24,7%) şi fructe proaspete (12,56%).


Intră acum și în grupul de