Flutur, la Vicovu de Sus: Abia acum poate fi numit oraș după ce în mandatul lui Vasile Iliuț s-au făcut proiecte de modernizare de 60 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, sâmbătă, la Vicovu de Sus apreciind că abia acum localitatea poate fi numită oraș după ce în mandatul lui Vasile Iliuț s-au făcut proiecte de modernizare de 60 de milioane de euro.

Flutur a spus că se mândrește cu primarul din Vicovu de Sus mai ales pentru proiectul de apă și canalizare de 27 de milioane de euro care a presupus 70 de kilometri de conducte, dar și proiectul de aducțiune de gaz natural.

Totodată, au fost făcute investiții în infrastructura școlară, dar s-a modernizat și centrul civic la inițiativa primarului.

Mai mult, Flutur a spus că împreună cu administrația locală a fost deschis punctul de frontieră de la Vicovu de Sus, ceea ce înseamnă o piață dinamică și se pregătește un drum care să facă legătura între Vicovu de Sus și Siret, paralel cu frontiera de stat care să ajungă în Autostrada 7.

„Oamenii așteaptă și lucrarea noastră pentru că am dat drumul pe Valea Brodinei la legătura dintre Brodina și Moldovița prin Argel și vor fi circuite deschise”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a apreciat că primarul din Vicovu de Sus are unul dintre cele mai groase dosare de proiecte, atât proiecte cu finanțare europeană, cu finanțare de la bugetul de stat și de la bugetul local.

„Aici se pregătește un centru medical cu ambulatoriu. Este un punct pentru intervenție cu ambulanțele pentru zona se adresează unui număr de 40-50.000 de oameni și trebuie tratată ca atare”, a spus Flutur.

El crede că Vicovu de Sus va deveni un centru economic și în perspectiva deschiderii PTF Ulma va fi un orășel foarte agitat din punct de vedere economic.

„Eu m-am mutat cu prioritățile ca să-l ajut pe primarul Vasile Iliuț. Văd că știe să facă dintr-un leu, doi pentru comunitate, văd că știe să dea această pată de gospodar a localității”, a spus președintele CJ Suceava.

El a menționat că a fost în piață și că nu a auzit niciun reproș pentru primarul din Vicovu de Sus, ci doar mulțumiri pentru acesta.


Intră acum și în grupul de