AUR Suceava contestă înregistrarea candidaturii lui Gheorghe Flutur și a candidaților PNL la CJ Suceava susținând că a depistat probleme cu semnăturile de susținere depuse


Intră acum și în grupul de

Președintele AUR Suceava, Ionel Vasiliu, a depus la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Suceava o contestație privind înregistrarea candidaturii lui Gheorghe Flutur pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava indicând că au fost depistate probleme cu semnăturile de susținere depuse.

„Vă solicităm să analizați semnăturile PNL pentru susținerea candidaturii lui Gheorghe Flutur la Președintia Consiliului Judetean Suceava precum și pentru lista PNL pentru candidații la funcția de consilier în Consiliul Judetean Suceava întrucât din informațiile pe care le avem, în urma verificării în mod aleatoriu a semnăturilor, rezultă că cele mai multe nu conțin adresa exactă, mai precis localitatea și judetul persoanelor semnatare. De asemenea, din informațiile pe care le avem majoritatea listelor PNL sunt scrise de aceeași mână, multe dintre semnături au aceleași caracteristici grafologice”, se arată în contestație.  

Potrivit președintelui AUR Suceava, analiza făcută arată că semnăturile sunt făcute de o singură persoană, situație față de care solicită președintelui BEJ Suceava ca personalul auxiliar să efectueze un punctaj cu lista persoanelor care primesc orice formă de sprijin social precum și lista persoanelor cu dizabilități de la Primăriile din județul Suceava și să le compare cu lista semnăturilor depuse de Gheorghe Flutur și PNL la depunerea candidaturilor.

„De asemenea sunt foarte mulți  minori pe lista susținătorilor. Solicităm să comparați lista susținătorilor cu lista copiilor aflați în centrele de plasament din subordinea Consiliului Județean Suceava”, se mai arată în contestație.

Totodată, Ionel Vasiliu spune că din întâlnirile cu cetățenii aceștia le-au spus că au informația că se fură mult în județul Suceava condus de Gheorghe Flutur, dar nu credeau că inclusiv semnături de susținere.

„Solicităm să eliminați numărul de semnături care nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a candida în județul Suceava și să verificați dacă mai rămân ca valide numărul prevăzut de lege pentru validarea candidaturilor. Față de această situație solicităm să invalidați candidatura lui Gheorghe Flutur la președinția Consiliului Județean Suceava precum și lista de consilieri județeni ai PNL ca fiind profund nelegale. Solicităm de asemenea să sesizați Parchetul competent în acest caz”, se arată în contestație.


Intră acum și în grupul de