Senatorul Cadariu îi solicită ”imperativ” premierului României să facă modernizarea magistralei de cale ferată de la Focșani până la Siret și nu doar până la Roman așa cum a anunțat


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu îi solicită ”imperativ” premierului României, Marcel Ciolacu, să facă modernizarea magistralei de cale ferată de la Focșani până la Siret. Parlamentarul liberal a făcut această solicitare după ce primul ministru a anunțat joi în debutul ședinței de guvern că Executivul investește 11 miliarde de lei pentru refacerea liniei de cale ferată de la Focșani doar până la Roman fiind vorba de o investiție din fonduri europene pentru aproape 150 de kilometri de cale ferată, cu termen de realizare de 3 ani.

”Sper că premierul României nu-și propune să jignească odată în plus nordul Moldovei și pe suceveni întrucât a anunțat modernizarea unui tronson de cale ferată de la Focașni doar până la Roman. Îi solicit imperativ ca modernizarea să se facă până la Siret argumentat și de faptul că astfel ar putea fi descongestionat transportul rutier de mărfuri din Ucraina spre sudul României și sudul Europei”, a declarat Cadariu. El a spus că își dorește ca PSD să nu procedeze ca în cazul autostrăzii A7 ”pe care au blocat-o doar până la Pașcani și pentru care a fost nevoie de o muncă imensă a președintelui Flutur pentru ca tronsonul de la Pașcani la Siret să fie finanțat la regim de autostradă”. ”Dacă ar conștientiza acest lucru premierul României ar avea prilejul să mai șteargă din impresia profund negativă în rândul moldovenilor și a sucevenilor atunci când a jignit întreaga Moldovă cu discursul de la Timișoara (Marcel Ciolacu a afirmat «Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi»).

Daniel Cadariu a mai spus: ”Îi reamintesc ”copilului” care se lăuda că servește cafeaua de dimineață cu ministrul transporturilor că și județul Suceava face parte din România și are nevoie de magistrale modernizate de cale ferată și ar fi un bun prilej să-și demonstreze influența în fața acestui ministru. Dacă o are”.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de