Consiliul Local Radauti ar putea anula asocierea cu ACET Suceava privind operarea retelelor de apa-canal. Citeste aici nemultumirile consilierilor opozitiei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD din Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a anunţat, luni, că opoziţia din Consiliul Local Rădăuţi ar putea fi pusă în situaţia de a promova hotărâri prin care să fie anulată asocierea cu ACET SA Suceava şi participarea municipiului în Asociaţia Judeţeană de Apă-Canal (AJAC), ceea ce ar pune în pericol proiectul de reabilitare a sistemului de apă canal finanţat prin POS Mediu.

Maerean a spus într-o conferinţă de presă că aşteaptă ca preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care coordonează proiectul judeţean de apă canal în valoare de 120 de milioane de euro, să vină la Rădăuţi şi să explice motivele pentru care rădăuţenii trebuie să plătească un preţ la apă mult prea mare faţă de posibilităţile lor.

El a arătat că i-a transmis preşedintelui CJ Suceava o scrisoare în care solicită mai multe lămuriri privind situaţia din Rădăuţi.

Vă prezentăm integral textul scrisorii.

SCRISOARE DESCHISA

*Stimate Domnule Presedinte al Consiliului Judetean Suceava,

Gheorghe Flutur,*

Ca urmare a presiunilor pe care le-ati facut in Consiliul Local Radauti, personal sau prin intermediul colaboratorilor dumneavoastra apropiati –Dl vicepresedinte al CJ Daniel Cadariu si Dl Primar Aurel Olarean -, noi, consilierii locali radauteni am fost obligati sa aprobam in sedinte extraordinare sau de-indata diverse faze ale actiunii de asociere a municipiului Radauti in cadrul programului “Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Suceava“.

Actiunile dvs , incununate de succes, au debutat cu stangul adica cu incalcarea legii in sensul ca actiuni de acest gen se aproba , conform legii , doar in sedintele ordinare la care este absolut necesar raportul comisiei de specialitate a CL, ca rezultat al actiunii de analiza a documentelor care se pun la dispozitia consilierilor . In maniera in care ati actionat , consilierii nu au avut la dispozitie nici timpul material nici documentatia necesara pentru a formula puncte de vedere intemeiate si pentru a actiona in consecinta. Dat fiind urgenta pe deplin “nejustificata” la care ne-ati supus, unica solutie de a nu lasa radautenii fara nici o aparare in fata actiunilor dvs si mai ales in ceea ce priveste majorarea fara precedent a pretului la serviciul apa/canal, a fost actionarea in instanta. Asa cum bine stiti am castigat procesul referitor la HCL privind aprobarea tarifului unic la serviciul apa/canal. In consecinta , operatorul unic ACET a ramas fara baza legala de pret.

Sfidarea legii , prin ignorarea punerii in aplicare a hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila , atat de catre dvs ca presedinte al AJAC , cat si de reprezentantul dumneavoastra d-ul Daniel Cadariu , precum si de catre primarul Aurel Olarean ma obliga sa apelez la executarea silita a acestei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Pentru că noi, radautenii , nu vom lasa doar justitia sa lucreze pentru noi , va invitam la o dezbatere aprofundata in cadrul CL Radauti a tot ceea ce reprezinta acest proiect pentru orasul nostru in termen de cel mult doua saptamani incepand de astazi.Va rog sa stabiliti dvs data exacta si sa ne-o comunicati pe canale media cu cel putin trei zile lucratoare inainte de sedinta . In caz contrar vom initia si aproba in CL o hotarare prin care vom iesi din AJAC si vom reveni la vechea forma de organizare locala si la vechile tarife, de asemenea vom informa Comisarul European pentru Dezvoltare asupra ilegalitatilor cuprinse in acest proiect.

Tema principala a discutiei noastre va fi:

• temeinicia si legalitatea tarifului unic

• cresterea continua a tarifului pentru serviciul apa/canal practicat de operatorul unic ACET pana in 2015

• incalcarea ghidului de finantare in ceea ce priveste stabilirea tarifului , suportabilitatea si macrosuportabilitatea acestuia

• incalcarea prioritatilor axei “Extinderea si modernizarea sistemului de apa si apa uzata” care pune pe primul plan consumatorul actual si cel viitor ; primul obiectiv al axei fiind “asigurarea serviciilor de apa si canalizare la tarife accesibile” –lucru pe care dvs Domnule Presedinte al Consiliului Judetean , impreuna cu primarul Radautiului Aurel Olarean si proiectantii le-ati transformat in extindere de dragul extinderii si nu al cresterii numarului de consumatori insotita de reducerea corespunzatoare a tarifului cu atat mai mult cu cat investitia are 98% finantare europeana nerambursabila.

In acest fel dvs patronati cel mai mare jaf al populatiei judetului nostru.

Consideram acest lucru de neacceptat si vom face toate demersurile pentru incetarea lui.

Extinderea si modernizarea retelelor trebuie sa se faca avand ca principal scop respectul pentru consumator atat d.p.d.v. al asigurarii acestui serviciu public cat si d.p.d.v. al tarifului.

Cu respect,

Ing. Tiberiu Maerean, consilier PSD Radauti”


Intră acum și în grupul de