Acasă Politica Dezvoltarea economica si sociala a judetului pana in 2020, dezbatuta de PSD...

Dezvoltarea economica si sociala a judetului pana in 2020, dezbatuta de PSD Suceava alaturi de societatea civila (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava a adus, joi după-amiază, în dezbaterea societăţii civile „Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului 2011-2020”.

Întâlnirea a fost ţinută în sala de şedinţe a Hotelului Continental Arcaşul din municipiul reşedinţă de judeţ, care s-a dovedit destul de mică pentru numărul destul de mare de persoane interesate de acest subiect.



Discuţiile au fost purtate pe considerentul că această dezbatere este de maximă importanţă pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea judeţului nostru, orice opinie legată de acest subiect fiind binevenită şi necesară, la întâlnire fiind invitaţi să ia parte reprezentanţi ai ONG-urilor din judeţ, ai mediului de afaceri şi sindicatelor precum şi ai partidelor politice.

Iniţiativa PSD Suceava privind dezbaterea publică a strategiei de dezvoltare a judeţului vine după ce preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, anunţase în luna mai o astfel de dezbatere pentru luna iunie, la care urmau să participe toate persoanele interesate dar care nu a mai avut loc.

Discuţiile libere s-au făcut în jurul datelor oferite de viziunea generală asupra dezvoltării pe care conducerea administrativă a judeţului a postat-o pe site-ul CJ Suceava considerată a fi greşită de către conducerea PSD Suceava şi construită pe date false, cosmetizate de conducerea PDL doar pentru ca cifrele să arate bine.
„Era foarte simplu de criticat de pe margine, dar este mult mai complicat ca fiecare dintre noi să vină în cadrul acestei dezbateri cu elemente clare pentru a defini o strategie de dezvoltare care să ne privească pe noi toţi şi la care să fim parte”, a declarat în cadrul întâlnirii preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, Cătălin Nechifor, cel care a fost de altfel şi moderatorul discuţiilor.

Tot el a mai adăugat că în urma întâlnirii de joi s-a pus bazele unui grup de lucru apolitic care să realizeze o analiză sinceră a situaţiei socio-economice din judeţ la această dată pentru a putea formula o strategie de dezvoltare corectă.

„S-a decis înfiinţarea unui grup de lucru apolitic, dar care să conţină mai multe medii implicate şi social şi economic care să facă o radiografie reală şi serioasă a situaţiei existente în judeţul Suceava, care va sta la baza unei strategii de dezvoltare corecte şi transparente, pentru că la ora actuală se pare că din partea autorităţilor nu se doreşte dialog social, iar cineva este mai preocupat de o regiune decât de un judeţ”, a subliniat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version