Acasă Politica Alexandru Baisanu, liderul PNL Suceava: Subventionarea produselor alimentare de baza nu reprezinta...

Alexandru Baisanu, liderul PNL Suceava: Subventionarea produselor alimentare de baza nu reprezinta decat „praf in ochii pensionarilor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un exerciţiu de imagine. Aşa a catalogat liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, acţiunea Guvernului României de a aviza, prin memorandum, introducerea „coşului de solidaritate” pentru pensionari şi consideră că subvenţionarea produselor alimentare de bază nu reprezintă decât „praf în ochii pensionarilor”.

Potrivit preşedintelui PNL Suceava, Executivul condus de Emil Boc încearcă din nou o influenţare a votului pensionarilor în contextul viitoarelor alegeri electorale. „După o viaţă de muncă, pensionarii merită mai mult decât umilinţa de a se înghesui la cozi pentru a cumpăra alimente cu 1 leu mai ieftine. Executivul preferă să amăgească pensionarii în loc să le acorde o pensie care să le permită cumpărarea acestor alimente. O pensie decentă, pe măsura contribuţiei de o viaţă, de asta au nevoie pensionarii şi nu de pomeni electorale”, a spus Alexandru Băişanu, apreciind că măsura luată de Guvern va fi valabilă doar până la alegerile de anul viitor.



În opinia liderului liberalilor suceveni, Guvernul Boc i-a tratat cu dispreţ şi cinism pe pensionari, considerându-i asistaţi social. „Să nu uităm cum Emil Boc vorbea despre << ieşirile naturale din sistem >>, raportându-se la pensionari în cifre, iar Traian Băsescu îşi exprimă regretul că nu au fost tăiate pensiile. Prin urmare, nu avem nici un motiv să credem că măsurile anunţate pentru pensionari dovedesc o reală preocupare a Guvernului, ci sunt doar o manevră electorală”, a arătat Băişanu.

Totodată, el a ţinut să mai menţioneze că liberalii sprijină un proiect de politici publice, pe o perioadă de 4-6 ani, pentru generarea de noi locuri de muncă, creşterea sustenabilă a veniturilor şi a standardului de viaţă. „USL îşi reafirmă propunerea de formare a unei comisii tripartite, alcătuită din reprezentanţi ai puterii, opoziţiei, Băncii Naţionale, care să evalueze riscurile situaţiei internaţionale pentru economia românească şi să propună un plan anticriză”, a conchis liderul PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version