USL vrea sa dea legea anti-Udrea pentru a eradica „spaga bugetara” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul national al social-democraţilor din România, Victor Ponta a anunţat luni la Suceava că USL se gândeşte foarte serios să voteze o lege prin care să nu mai fie tolerate traseismul politic şi nici mita electorală de la bugetul de stat.

Victor Ponta a spus într-o conferinţă de presă că parlamentarii USL vor să fie aprobată o lege prin care să se interzică mita electorală bugetară, aceasta urmând să fie denumită „Legea anti-Udrea” întrucât Udrea este, în opinia preşedintelui PSD, substantivul comun pentru „şpagă bugetară”.

Ponta a explicat că atunci când va avea majoritatea în Parlament, USL doreşte aprobarea unei legi care să interzică traseismul politic, să interzică orice fel de mită electorală inclusiv mita electorală bugetară.
El a arătat că USL doreşte ca înainte cu trei luni de organizarea alegerilor să nu fie permisă alocarea de fonduri de la bugetul de stat în localităţile unde se face campanie electorală.

Liderul naţional al PSD a declarat că a constatat că în localităţile din colegiile din Neamţ şi Maramureş unde se vor organiza duminică alegeri parţiale pentru funcţia de deputat, şi unde nu s-au alocat fonduri de când este la guvernare actualul Guvern, în ultimele două săptămâni s-au alocat fonduri, dar la jumătate din necesar, pentru diverse proiecte, urmând ca după alegeri, dacă rezultatul obţinut de candidaţii PDL este bun, să se acorde şi cealaltă jumătate.

El consideră că astfel de situaţii sunt de neacceptat şi că trebuie ca astfel de „mită bugetară” să fie interzisă prin lege.

„Se va numi legea anti-Udrea pentru că Udrea e substantiv comun pentru şpagă bugetară”, a spus foarte clar Victor Ponta, care amai arătat că este convins că la viitoarele alegeri PDL va acţiona prin ameninţări şi dosare pentru cine nu se supune, dar şi prin pachete şi bani pentru a cumpăra voturi.

„Din discuţiile avute la Suceava ne-am dat seama că metodele pe care le vor folosi cei din PDL în alegeri sunt clare:dosare şi ameninţări pentru cine nu se supune”, a spus Ponta.

El a mai spus că cei din PDL vor încerca să cumpere voturi cu bani şi pachete şi i-a îndemnat pe oameni să ia produsele oferite de cei din PDL pentru că sunt din banii lor, dar să voteze după cum le dictează conştiinţa.

Ponta a mai spus că cei din PDL nu sunt filantropi şi că nu cheltuie din buzunarul propriu pentru cadourile electorale ci din banii publici.

„Nici Flutur, nici Pinalti şi nici Falcă nu dau cadouri electorale din buzunarul lor. Nu sunt filantropi. Ei dau cadouri din banii luaţi de la oameni, din contractele publice”, a conchis preşedintele PSD, Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de