Acasă Politica Dontu vrea comisie care sa cerceteze ilegalitatile facute in cazul TERMICA SA...

Dontu vrea comisie care sa cerceteze ilegalitatile facute in cazul TERMICA SA (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava va cere înfiinţare unei comisii care să cerceteze abuzurile făcute de actuala conducere a Primăriei Suceava în ceea ce priveşte Termica SA, a declarat luni, preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul local sucevean Ovidiu Donţu. El susţine că s-au făcut compensări cu terenuri sau s-a făcut reducere a capitalului social al societăţii de termoficare a CL Suceava. „E vorba de terenuri luate cu japca de la Termica şi date apoi înapoi cu reducere de capital social”, a spus Donţu care a precizat că sunt numeroase ilegalităţi făcute în cazul societăţii de termoficare.

În ceea ce priveşte decizia Guvernului de a elimina subvenţia la încălzire, liderul PSD Suceava consideră că este „crimă cu premeditare” şi că banii care trebuiau folosiţi pentru subvenţionarea agentului termic vor fi „sifonaţi” de PDL prin diverse investiţii în telegondole, săli de sport în localităţi ce nu au nevoie de aşa ceva sau în patinoare.



Donţu a spus că primarul Sucevei, Ion Lungu, va recurge la „artificii gen FNI” când s-a angajat să păstreze preţul actual al gigacaloriei alocând Termica SA suma de 10 milioane de lei. „Încearcă să mute subvenţia de la Guvern la Consiliul Local. Dacă CL Suceava putea susţine subvenţia, de ce nu-şi plăteşte datoria de o mie de miliarde de lei vechi la Termica. Dacă se plătea datoria, Termica avea bani pentru a se retehnologiza singură”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că tariful energiei termice pentru iarna 2011-2012 nu va fi majorat, iar municipalitatea va subvenţiona cu 10 milioane de lei Termica SA, astfel încât să fie menţinut numărul de abonaţi la sistemul centralizat de termoficare. El a arătat că Primăria va face un efort în această iarnă şi va subvenţiona cu 10 milioane de lei producerea energiei termice de Termica SA, iar tariful energiei termice nu va fi majorat şi va rămâne 185 lei/gcal.

Lungu a subliniat că preţul va rămâne nemodificat “din raţiuni de menţinere a numărului de abonaţi”, adăugând că altfel există riscul ca cei care nu pot plăti mult pentru încălzire să se debranşeze de la sistemul centralizat. El a arătat că dacă numărul de abonaţi scade investiţia în noua centrală termică ce va fi pusă în funcţiune în iarna 2012-2013 va deveni ineficientă. Lungu a spus că din iarna viitoare, prin punerea în funcţiune a noii centrale termice, tariful plătit de populaţie pentru încălzire va fi mai mic faţă de cel actual, iar municipalitatea nu va mai trebui să asigure subvenţionarea producerii gigacaloriei care în prezent este produsă de Termica SA cu 360 de lei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version