UNPR-istii suceveni au participat la Scoala de Vara de la Mangalia


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Peste 500 de membri ai Uniunii Naționale pentru Progresul României, reprezentanți ai organizațiilor de tineret, ai organizațiilor de femei și ai echipelor de campanie şi de comunicare din cele 41 de filiale judeţene şi din cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti, au participat, în perioada 6-10 septembrie 2011, la Mangalia, la Școala politică a UNPR.

Cei peste 500 de participanții la Școala politică au urmat, timp de 5 zile, în module separate, cursuri interactive de doctrină politică, respectiv de organizare pentru campanie, iar sâmbătă, 10 septembrie, au avut o întâlnire cu cei trei președinți ai UNPR, Gabriel Oprea, Marian Sârbu și Cristian Diaconescu, la care invitat de onoare a fost președintele României, Traian Băsescu.

Șeful statului a mulțumit Uniunii Naționale pentru Progresul României pentru că a asigurat stabilitatea guvernării, într-o perioadă economică dificilă, alegând să servească interesul naţional. “Trebuie să vă spun că sunteţi partidul care avea orice opţiune, este opinia mea. Aţi optat, însă, să serviţi interesul naţional, ceea ce vă aşază pe un postament solid pentru alegerile viitoare. Nu este uşor ca un partid care se construieşte, care pleacă de la zero, să opteze pentru varianta grea, pentru varianta, care, de regulă, nu este destinată să aducă voturi”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele României le-a spus membrilor UNPR că îi consideră “parteneri loiali” de guvernare. “Vreau să ştiţi că prezenţa mea aici este legată, în primul rând, de respectul faţă de un partener. Vă consider parteneri loiali în această guvernare şi vă asigur că împreună cu domnul ministru Oprea, cu domnul ministru Diaconescu, cu domnul ministru Sârbu, adesea ne consultăm înainte să apară deciziile. Să nu credeţi că este posibil ca vreo decizie a Guvernului, vreo decizie politică să se ia fără consultarea conducerii partidului dumneavoastră. Pentru mine, toate partidele de la guvernare sunt parteneri egali şi îi tratez ca atare. Vă mulţumesc, domnule ministru Oprea, pentru sprijin şi invitaţie”, a declarat șeful statului.

La rândul său, preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, l-a asigurat pe şeful statului că va reuşi, împreună cu actuala coaliţie de guvernare, să câştige alegerile viitoare. “Domnule preşedinte, înainte să vă mulţumesc pentru participare, să declar închise lucrările şcolii noastre de vară, vreau să vă spun un lucru care să fie foarte clar: Noi nu am venit la guvernare şi nu sprijinim guvernul şi pe dumneavoastră pentru funcţii. Eu eram ministru al Apărării înainte să creăm acest partid, cu toate că avem specialişti – şi dumneavoastră aţi numit doar doi miniştri – cu expertiză în toate domeniile. Noi am sprijinit guvernul şi pe dumneavoastră fiindcă, de fapt, am sprijinit România şi pe români să treacă de perioade grele”, a afirmat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR le-a cerut tinerilor participanţi la Şcoala politică să nu-şi vândă niciodată conştiinţa, să-şi păstreze onoarea şi demnitatea. „Dincolo de toate defectele mele, sunt cunoscut ca un om, atât eu, cât şi acest partid, care mă ţin de cuvânt. Este cel mai greu lucru. Poate fi naivitate în politică. Vă dau un sfat: să nu vă vindeţi niciodată conştiinţa. Conştiinţa e ultima redută şi nu trebuie să o predaţi nimănui. Să fiţi curajoşi şi puternici. Vreau să văd că onoarea şi demnitatea voastră sunt dincolo de orice dubiu şi că aveţi puterea şi libertatea de a spune şi de a face exact ceea ce gândiţi”, i-a îndemnat liderul progresist pe tinerii participanţi.

El a spus că UNPR a fost interesat în primul rând de stabilitatea României şi că, dincolo de orice piedică, a fost un partid care a mers şi va merge mai departe. “Dacă aş defini UNPR astăzi, aş putea spune că este o armată cu moral de oţel. Dincolo de orice piedică am mers şi vom merge mai departe. Ne-a interesat în primul rând stabilitatea României’‘, a subliniat Gabriel Oprea.

“Vom lua minim 10% la alegeri şi vom câştiga alegerile împreună cu actuala coaliţie pentru România şi pentru români”, a declarat președintele Gabriel Oprea, în aplauzele participanților la Şcoala politică a UNPR.

Biroul de presă al UNPR


Intră acum și în grupul de