PSD Suceava ii solicita prefectului Sorin Popescu lista cu despagubirile primite de proprietarii expropriati de terenuri pentru soseaua de centura (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat, luni, că a depus prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, o cerere în baza Legii privind accesul la informaţiile de interes public, în care îi solicită acestuia lista tuturor persoanelor ce au fost expropriate în vederea construcţiei şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ şi sumele de bani primite de fiecare în parte.

Preşedintele PSD Suceava a spus, într-o conferinţă de presă, că are informaţii că unele persoane au devenit proprietari ai unor terenuri pe linia şoselei ocolitoare a Sucevei cu câteva luni înainte de a fi făcute exproprieri şi că au primit sume „colosale”, iar alţii, adevăraţi proprietari, care deţineau terenurile moştenire, au primit doar câteva mii de lei. „Am informaţii că s-au primit până la trei milioane de euro. Am sentimentul că avem de-a face cu un dosar funciar de tip suveică, cu persoane care au ajuns proprietari cu câteva luni înainte pe terenuri ce copie exact linia şoselei. Sucevenii ar trebui să vadă cine a obţinut milioane de euro şi să compare cu cei care au primit câteva mii de lei”, a spus Nechifor.

El a menţionat că o cerere similară o va depune, miercuri, în Parlament, şi îi va cere premierului Emil Boc să transmită datele cu persoanele ce au fost expropriate, suprafaţa terenului expropriat şi valoarea despăgubirilor primite de fiecare în parte.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici, a declarat că a avertizat actuala putere, încă din luna februarie, că vor exista probleme legate de exproprieri în condiţiile în care legislaţia va fi modificată.

El a spus că pentru exproprierea terenurilor la şoseaua de centură a Sucevei o parte dintre proprietari au fost despăgubiţi în baza vechii legislaţii, iar aproximativ 400 de proprietari primesc despăgubiri mult mai mici, în urma aplicării noilor prevederi legale şi că trebuia ca exproprierile să se facă pentru aceeaşi investiţie, unitar, în baza aceloraşi prevederi legale.

Milici a criticat atacurile liderului PDL Suceava, Gheorghe Flutur, care a acuzat opoziţia din Suceava că se opune investiţiilor în judeţ. „Nu se poate să acuzi opoziţia pentru impotenţa şi incapacitatea ta de a realiza o şosea de centură. Noi nu ne-am opus acestei investiţii ci am apărat dreptatea, dar Flutur trebuie să deconteze electoral şi asta nu-i convine”, a conchis Milici.


Intră acum și în grupul de