Flutur asigura ca echipa PDL va sti sa puna in practica programul de dezvoltare „a judetului sau a regiunii Suceava” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Strategia dezvoltare a judeţului pentru perioada 2010-2020, a fost adoptată joi cu voturile majorităţii PDL. Alesul judeţean PSD Ovidiu Milici, a luat cuvântul în cadrul dezbaterilor privind strategia de dezvoltare a judeţului şi a spus că în urmă cu puţin timp, chiar preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a criticat modul în care firma selectată a elaborat timp de un an acest document, şi că la două săptămâni distanţă, strategia este corectă. „Ne puneţi în situaţia de a vota o barbologie”, a spus Milici care a atras atenţia că firma respectivă nu a avut posibilitatea să refacă în două săptămâni o lucrare de o asemenea amploare.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că strategia a fost corectată şi că el a criticat la vremea respectivă obiectivele prevăzute în strategie. „Dezbaterea strategiei a fost publică şi nu s-a făcut la crâşmă”, a spus Flutur care a menţionat că la dezbateri au participat şi consilieri judeţeni PSD.

Majoritatea PDL din CJ Suceava a votat adoptarea acestei strategii, ceea ce l-a făcut pe Gheorghe Flutur să remarce că este un vot prin care PDL îşi propune să rămână la conducerea judeţului până în 2020. „Interpretez votul pentru strategia de dezvoltare ca un angajament pentru PDL de a rămâne la conducerea CJ Suceava până în 2020 ca să punem în aplicare ceea ce am votat”, a spus Flutur.

Pe de altă parte, Ovidiu Milici, i-a spus lui Gheorghe Flutur că prin acest vot şi-a exprimat în mod direct opoziţia faţă de regionalizare şi că astfel îşi doreşte menţinerea judeţului Suceava.

În replică, Gheorghe Flutur, a spus că echipa PDL va şti să pună în practică programul de dezvoltare „a judeţului sau a regiunii Suceava”. El a arătat că Suceava trebuie să devină capitală de regiune prin fapte. „Suceava trebuie să fie cu un pas în faţă dacă vrea să fie capitală de regiune”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Flutur a declarat că opoziţia din Suceava nu spune nimic bun atunci când sunt realizate în judeţ investiţii importante, dar că este tot timpul pregătită să critice şi să caute nod în papură. „Dacă ţinem la zona care ne-a propulsat ca oameni politici trebuie să facem ceva cu riscul de a ne călca orgoliile în picioare. Acum trebuie să aducem investitori, să ne batem pentru locuri de muncă”, a spus Flutur. El a menţionat că un concern canadian cu afaceri mari în turism vizitează zona Rarău pentru a face investiţii în turism în condiţiile în care acolo se află în construcţie una din cele mai mari pârtii de schi din ţară. „Bucovina trebuie să devină destinaţie turistică VIP. Avem gastronomie, peisaj, tradiţii, monumente istorice dar avem şi atracţii pe care le vezi numai în filme”, a subliniat preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de