Nechifor: „Traian Basescu ne tine de doi ani cu centura de siguranta pusa, dar masina economiei romanesti sta trasa pe dreapta”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, care este şi membru al Comisiei de buget-finanţe, a declarat, vineri, presei că programul USL de guvernare înseamnă repornirea economiei româneşti, apreciind că din păcate, de doi ani, de la semnarea Acordului cu FMI, Traian Băsescu ţine degeaba ţara cu centura de siguranţă pusă, în timp ce maşina economiei româneşti stă şi e trasă pe dreapta. „La ce bun să stai într-o maşină oprită cu centura de siguranţă pusă. Măcar dacă ar împinge-o puţin. Ştiu că e greu pentru că maşina trebuie împinsă la deal, dar pornirea în rampă se face mai greu cu tocuri şi costum de latex”, a spus deputatul social-democrat.

El a mai spus că atunci când maşina e trasă pe dreapta, singurul lucru înţelept pe care îl poate face un şofer este să pună luminile de avarie şi să cheme pe cineva care se pricepe. „Noi am pornit această maşină în 2000, după ce Băsescu şi ai lui au tras-o şi atunci pe dreapta. Programul USL de guvernare înseamnă exact repornirea economiei româneşti”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că, după cum se prefigurează Legea bugetului pe 2012, nu vor fi fonduri nici măcar pentru combustibili pentru motoarele economiei şi că, de aceea, USD are ca propuneri imediate scăderea CAS, reducerea treptată a TVA şi scăderea TVA la alimente precum şi crearea de noi locuri de muncă. „Traian Băsescu, fiind specialist în vapoare, are nevoie de colac de salvare şi nu de centură de siguranţă, mai ales că mus-ul Emil Boc vorbea recent că există riscul intrării în furtună”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este optimist în perspectiva anului 2012 şi că este exclusă intrarea în derapaj dacă se respectă cele stabilite cu FMI, BM, CE, menţionând că România are “puse toate centurile de siguranţă”. “Ne putem permite să fim optimişti cu privire la evoluţiile noastre”, a spus Băsescu, subliniind însă necesitatea respectării acordurilor cu instituţiile internaţionale şi a evitării măsurilor populiste.


Intră acum și în grupul de