Nechifor il baga pe Mircea Geoana in CEx. Bejinariu îi canta deja prohodul la sefia Senatului


Intră acum și în grupul de

Liderul judeţean al PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a cerut respectarea întocmai a statutului partidului în cazul excluderii preşedintelui Senatului României, Mircea Geoană, din partid, decizie pe Comisia de Integritate a PSD a adopat-o după-amiază. Nechifor este de părere că această decizie trebuie să fie cât mai repede luată în discuţie de Consiliului Executiv Naţional (CEx) al PSD.

Din punctul de vedere al deputatului sucevean în acest moment PSD trebuie să respecte Statutul partidului şi a explicat că în cazul lui Mircea Geoană a fost făcut un prim pas statutar.

„Nu putem convinge pe nimeni că în Ţara Românească noi vrem să facem o politică în respect faţă de Constituţie şi lege dacă nu respectăm legea internă a partidului care este Statutul”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că prima etapă statutară în cazul Geoană a fost consumată când Comisia de Integritate, ţinând cont de ceea ce s-a întâmplat în ultimul an, inclusiv suspendarea de şase luni, a decis să propună excluderea.
Decizia finală aparţine însă CEx, a mai spus Nechifor care a apreciat că acest organism trebuie convocat cât mai curând pentru a se putea adopta decizia finală în cazul Geoană.

„Sunt convins că, cu cât mai repede cu atât mai bine dacă tranşăm până la capăt situaţia creată”, a ţinut să remarce preşedintele PSD Suceava care şi-a exprimat convingerea la final că „soarele va răsări şi a doua zi după ce Mircea Geoană va fi exclus din partid”.

„Geoană culege acum tot ce a semănat de-a lungul timpului”

Secretarul executiv al PSD, deputatul sucevean Eugen Bejinariu, consideră şi el că decizia Comisiei de Integritate a PSD, privind excluderea lui Mircea Geoană din partid este totalmente statutară, aceasta urmând să fie validată de CEx al PSD. Din punctul de vedere al deputatului de Suceava, Mircea Geoană a ajuns la punctul în care culege acum tot ceea ce a semănat de-a lungul timpului.

„Din punctul meu de vedere este o decizie normală. Mircea Geoană nu a ţinut cont de o decizie a BPN. Mircea Geoană culege acum tot ceea ce a semănat de-a lungul timpului”, a spus deputatul sucevean.

Eugen Bejinariu a mai adaugat că decizia Comisiei de Integritate a PSD este statutară şi urmează să fie supusă validării Comitetului Executiv, explicând că Biroul Permanent Naţional al PSD, care este programat să se întrunească luni, ar putea decide convocarea CEx.

El a mai declarat că decizia BPN de schimbare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului urmează să fie pusă foarte repede în aplicare.


Intră acum și în grupul de