PSD-istii sustin ca prin comasarea alegerilor, Romania devine primul stat cu regim autocratic din UE (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, consideră că proiectul MAI de comasare a alegerilor în 2012 anunţă că regimul din România devine autocratic. „România devine primul stat cu regim autocratic din Uniunea Europeană. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru statele europene, să trezească interesul societăţii civile din România şi al tuturor organizaţiilor care militează pentru democraţie”, a spus Milici.

Pe lângă aceste aspecte, susţine viceliderul PSD Suceava, proiectul de lege încurajează frauda electorală, sporeşte confuzia alegătorilor, dar cel mai grav este că pregăteşte terenul pentru furtul de voturi.

Potrivit lui Milici, proiectul de lege prevede că în secţiile de votare vor fi doar trei urne, în timp ce sunt şase tipuri de alegeri, iar Guvernul PDL vrea să modifice şi limitele colegiilor electorale fără implicarea Autorităţii Electorale Permanente şi a Parlamentului.

Mai mult, vicepreşedintele PSD Suceava a spus că diferenţa dinaintea recensământului populaţiei între datele INS şi cele de la Evidenţa Populaţiei erau de 900.000 de persoane, iar la alegeri va exista o diferenţă de aproximativ două milioane de alegători care nu există ce vor fi înscrişi pe liste. „Aceste voturi vor fi trecute în puşculiţa electorală a PDL”, a spus Milici.

El a mai declarat că şi formare birourilor electorale cu procurori, care servesc actuala putere şi nu cu judecători independenţi este un alt mod de manipulare a alegerilor. „Statul de drept şi democraţia sunt concepte iluzorii pentru actuala putere”, a conchis Ovidiu Milici.


Intră acum și în grupul de