USL Suceava va ataca in instanta hotararea CJ de repartizare a sumelor pe localitati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Hotărârea de repartizare a sumelor către localităţile din judeţ va fi atacată în contencios administrativ întrucât şedinţa extraordinară a CJ Suceava în care a fost adoptată a fost convocată ilegal, a declarat liderul grupului consilierilor judeţeni PSD, Gheorghe Iacob, după şedinţa CJ de joi.

Potrivit acestuia, şedinţa extraordinară a CJ Suceava a fost convocată fără să întrunească nici unul dintre elementele prevăzute în legea administraţiei publice locale, aleşii judeţeni din USL putând analiza întreaga documentaţie doar joi dimineaţa, cu două ore şi jumătate înaintea şedinţei.

Iacob a spus că aleşii judeţeni USL Suceava s-au întâlnit într-o şedinţă în care au analizat propunerea de repartizare a fondurilor şi au constatat că inegalităţile au depăşit toate limitele. Liderul grupului consilierilor judeţeni PSD a comparat sumele primite de localităţi conduse de primari PDL cu cele conduse de primari USL, diferenţa de alocare fiind şi de şapte ori mai mare în favoarea celor cu primari PDL.

El a arătat că celor 51 de localităţi cu primari PDL li se alocă 25,6 milioane de lei, în timp ce celor 59 de localităţi cu primari USL se alocă 11,2 milioane de lei, reprezentând 30,1 la sută din întreaga sumă. „Acest mod în care a intenţionat conducerea executivă a CJ să facă repartizarea ne-a făcut să nu participăm la şedinţă”, a spus Iacob.


Intră acum și în grupul de