Nechifor: „Cand se apropie alegerile, incepe o efervescenta la PDL in proiecte pe termen lung”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava

TEXT LIVE:

“Cand se apropie alegerile, incepe o efervescenta la PDL in proiecte pe termen lung. Lungu face sală polivalentă. Flutur face asociaţii.

Nu mă aştept la foarte multe promisiuni din partea PDL. Există o anumită stare de disperare politică şi de degringoladă. Sondajele sau USL, detaşat, câştigătoare.

Mă aştept la o campanie de defăimare din partea PDL şi de promisiuni desănţate. Îi dau un sfat lui Flutur: mai bine să facă asociaţia de crescători de iepuri.

Sunt foarte mulţi membri PDL la Suceava care fug de rup picioarele când aud de Flutur şi de PDL.

Politica PDL e una a dosarelor. Cine mişcă în front primeştea doua zi un dosar de la DNA. Cum ar fi să validăm în Parlament toate prostiile dorite de PDL?

Parlamentarii USL au atribuţiuni în teritoriu. Îi asigurăm pe suceveni că ne respectăm mandatul de parlamentari. Indemnizaţiile se duc în acte de caritate.

Am văzut în Vrancea discuţiile de acolo dintre oficiali. De ce nu s-a decis la momentul potrivit ca armata să intervină? Oare mai avem armată de nivel NATO?

Situaţia din armata română este puţin favorabilă, iar logistica ei este slabă. Sunt surprins cum maşinile armatei nu au făcut faţă zăpezii.

Întreb public ce situaţie este acum la rezerva de stat. Avem alimente şi carburanţi? Ce se întâmplă cu ele? Cine sunt băieţii deştepţi care le livrează?

Jandarmii suceveni şi-au permis să legitimeze brutal protestatarii ca să îi poată spune lui Flutur cine stă seara în faţa Palatului Administrativ. Vom fi de azi înainte prezenţi în faţa Palatului, la proteste, pentru a mai stăvili din zelul serviciilor care urmăresc tot ce fac acolo oamenii.

Flutur decide politic tot ce se întâmplă în judeţul Suceava. La fel se întâmplă şi la DGFP. Împărţirea banilor publici se face politic. Un fost prefect se plângea de situaţia localităţilor urbane, nou înfiinţate. Le spun lui Flutur şi Onofrei că oraşele nou înfiinţate primesc mai puţini bani.

Îi spun lui Onofrei ca a fost prefect, a avut şi are Guvern. Ce a făcut el pentru localităţile astea urbanizate cum spune, el, forţat?

S-au transformat localităţile în oraş respectând legea. Aveam atunci şi o anvelopă financiară pregătită pentru aceste oraşe. Erau programe gen SAPARD.

Guvernul actual a avut la dispoziţie instrumente structurale foarte bune. Puteau face ceva pentru aceste localităţi. Dar nu au făcut nimic.

Milişăuţi are proiecte care au fost blocate ani la rând la ministerele PDL pentru simplul fapt că primarul este PSD. Despre Carcalete nu pot comenta nimic acum. Nu ştiu nimic despre subiectul asta. Nu am nici o discuţie cu Carcalete.”


Intră acum și în grupul de