Senatorul Orest Onofrei: Parlamentarii trebuie sa faca legi şi nu acte de caritate


Intră acum și în grupul de

Greva parlamentară este „absolut imorală” pentru că parlamentarii opoziţiei sunt grevişti care beneficiază de cazare gratuită, de transport gratuit şi de indemnizaţie, a declarat luni senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei. „Nu poţi să fii plătit din bani publici ca să stai în concediu în Bucureşti, la hotel plătit de Parlament, cu transport gratuit şi cu indemnizaţie”, a spus parlamentarul democrat-liberal.

Onofrei a arătat că, potrivit Constituţiei, Parlamentul este organismul reprezentativ al poporului şi unica autoritate legiuitoare a ţării, iar acţiunea opoziţiei, de a face nefuncţional acest organism reprezentativ suprem al poporului înseamnă a bloca principalul instrument al unei democraţii. „Dacă greva continuă, opoziţia împinge autorităţile statului să asigure funcţionarea ţării prin decizii, cum ar fi angajarea răspunderii, ordonanţe de urgenţă sau hotărâri de guvern”, avertizează senatorul PDL.

El a mai spus că dacă parlamentarii opoziţiei susţin că vor dona indemnizaţiile, el le atrage atenţia că Parlamentul nu este fundaţie umanitară, iar parlamentarii sunt reprezentanţi ai poporului care trebuie să facă legi şi nu acte de caritate. „Dacă cineva poate fi acuzat de încercare de instaurare a dictaturii, ce definiţie mai clară poate fi decât nefuncţionarea Parlamentului. Fac un apel să chemăm la lucru, să apere democraţia. Munca nu doare”, a subliniat parlamentarul democrat-liberal.

El a mai arătat că această formă de protest nu face altceva decât să legalizeze chiulul unor parlamentari ai opoziţiei. „Nu putem, printr-un artificiu de iniţiativă politică să legalizăm chiulul de la Parlament pe care unii parlamentari ai opoziţiei îl au ca mod de viaţă”, a conchis Orest Onofrei.

Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au aprobat, la începutul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în “protest parlamentar pe perioadă nedeterminată”, astfel că senatorii şi deputaţii opoziţiei nu participă la lucrările Parlamentului, nici în plen, nici în comisii.


Intră acum și în grupul de