Lazaroiu avertizeaza ca voturile pe care le vor obtine independentii la locale ar putea strica calculele electorale ale partidelor politice (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Calculele electorale ale partidelor politice ar putea fi date peste cap de independenţi care vor obţine multe voturi la alegerile locale, a apreciat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, în cadrul Şcolii Naţionale de Management Politic organizată de OT PDL Suceava. Potrivit acestuia, candidaturile independenţilor sunt motivate şi de succesul lui Sorin Oprescu la Bucureşti în alegerile din 2008. „Anul acesta va fi anul independenţilor. E o oportunitate. Veţi vedea mulţi independenţi care vor atrage multe voturi. Anul acesta vor lua mult mai multe. Nu zic că ar putea să câştige, ar fi şi greu, dar vor rupe voturi şi ar putea să strice jocuri ale partidelor la nivelul municipiilor. E o provocare pentru toate partidele”, a spus Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial a estimat că la alegerile locale, USL va obţine 35-37 la sută din voturi, PDL sau Mişcarea Populară, aproximativ 30 la sută din voturi, PP-DD, care este cotat cu 18-20 la sută, va obţine 7-8 la sută din cauză că nu au candidaţi şi structuri, iar electoratul partidului este vulnerabil la mită electorală.

El a mai spus că UDMR va avea probleme din cauza partidului constituit de Laszlo Tokes, iar PRM „nu va face mare lucru”. El consideră că UNPR ar putea obţine 5 la sută din voturi. „Dacă PDL merge singur şi nu cu Mişcarea Populară lucrurile nu se vor schimba şi nu va lua mai puţin de 27-28 la sută. Mişcarea Populară nu va aduce zece procente ci doar două-trei”, a spus Lăzăroiu care a precizat însă că cele două-trei procente care ar putea creşte scorul PDL dacă va candida în cadrul Mişcării Populare va duce formaţiunea la peste 30 la sută.


Intră acum și în grupul de