UNPR Suceava cere explicatii de la seful CJ: miliardul, unde este miliardul de euro?


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a UNPR, Cătălina Vartic, a declarat, vineri, că actuala conducere PDL a Consiliului Judeţean Suceava se laudă că a atras în judeţ în ultimii patru ani fonduri pentru investiţii de peste un miliard de euro, dar că aceşti bani nu se regăsesc în nivelul de trai al sucevenilor.
Cătălina Vartic a declarat cu ocazia lansării candidaţilor partidului din zona Suceava, la alegerile locale din 10 iunie 2012, că politica trebuie făcută pentru oameni şi nu pentru partide.

Ea a subliniat că până în prezent doar UNPR a arătat că este preocupat de oameni.
„USL stă şi se uită la televizor şi se crede învingător, iar PDL ne-a arătat în actuala guvernare ceea ce poate să facă pentru oameni”, a explicat liderul UNPR Suceava.
Ea a menţionat că, la Suceava, conducerea PDL se laudă că a adus peste un miliard de euro pentru diverse investiţii.

„De acasă nu au adus aceşti bani. Sunt bani de la bugetul de stat, la care contribuim cu toţii, sau fonduri de la Uniunea Europeană, unde tot contribuim noi toţi. Banii aceştia nu au fost aduşi de conducerea CJ ci au fost prin proiecte ale primarilor sau societăţilor comerciale”, a spus Cătălina Vartic.

Ea s-a întrebat însă unde au intrat aceşti bani, în condiţiile în care nu se regăsesc bani mai mulţi în buzunarele celor care trebuie să-şi cumpere medicamente, să aibă grijă de copii sau să-şi plătească cheltuielile de întreţinere.

„Sunt importante şi drumurile şi podeţele şi reţelele de canalizare şi sălile de sport, dar mai presus de orice sunt oamenii”, a spus preşedintele UNPR Suceava.
În cadrul întrunirii de vineri a UNPR Suceava au fost lansaţi 20 de candidaţi de primar în localităţile din zona municipiului Suceava, majoritatea arătând că faptul că UNPR este un partid nou înfiinţat nu este un handicap şi că toate partidele mari au fost la început mici.

Candidatul pentru funcţia de primar al comunei Bosanci, generalul ® Nistor Găitan a atras atenţia colegilor săi să fie atenţi la numărarea voturilor şi la cumpărarea voturilor.

El a arătat că va trebui stopată cumpărarea voturilor „ca la piaţă”, iar în acelaşi timp, reprezentanţii UNPR să fie atenţi la numărarea voturilor, la întocmirea proceselor verbale şi transportul acestora la circumscripţia judeţeană.
UNPR Suceava si-a lansat sâmbătă, candidaţii pentru fucnţiile de primar din 20 de localităţi din zona Suceava.

Capul de afiş l-a ţinut lansarea candidatului de primar pentru municipiul reşedinţă de judeţ, în persoana lui Adrian Macovei. Acesta a prezentat o parte din echipa de consilieri locali ai UNPR Suceava şi a anunţat că în mandatul viitor, progresiştii suceveni care vor intra in CL Suceava vor acea câte un proiect personal de dezvoltare a cartierului de unde provin, astfel încât, odată ajunşi în deliberativul local sucevean, să poată promova interesele zonei.

„Vrem şi putem să conducem sau să punem umărul la conducerea oraşului Suceava, ca să promovăm progresul. Am ales să facem intre vorbe şi fapte concrete. Nu e drept ca Suceava să rămână un loc în care cu greu să te poţi împlini. Nu e drept să te uiţi cu jind la celelalte capitale de judeţ, Botoşani sau Piatra Neamţ. Sunt cnvins că un program coerent de dezvoltare locala, bazat pe transparenţa bugetara si respect faţă de oameni va propulsa oraşul spre unul de rang european”, a spus Adi Macovei.


Intră acum și în grupul de