Nechifor: „Si la Suceava, prefectul va fi o persoana apolitica” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După învestirea Guvernului, în prima şedinţă, premierul Victor Ponta va numi prefecţii în toată ţara, a declarat, vineri, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care a arătat că şi la Suceava va fi numită o persoană apolitică. „Şi la Suceava prefectul va fi o persoană apolitică cu statut de funcţionar public, fără să fie membru de partid”, a spus Nechifor, precizând că este atributul premierul să numească prefecţii.

Liderul social-democraţilor suceveni a ţinut să sublinieze că angajaţii din instituţiile deconcentrate care îşi respectă fişa postului nu vor fi înlocuiţi din funcţie. „Nu are nimeni nimic cu ei dacă îşi fac datoria, dacă îşi fac treaba respectând fişa postului”, a spus liderul PSD Suceava.El a arătat însă că aceştia vor fi înlocuiţi „la primul semnal” că nu-şi îndeplinesc funcţiile prevăzute de lege. „La prima dovadă că nu-şi fac treaba vor fi schimbaţi”, a spus liderul PSD Suceava.

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a cerut şefilor instituţiilor deconcentrate din judeţ să evite să mai facă presiuni asupra candidaţilor USL. El a exemplificat cu cazul primarului de la Drăgoieşti, candidat USL, care a renunţat să mai candideze de la PDL şi care este ameninţat că va fi cercetat de Garda Financiară sau de Curtea de Conturi dacă nu-şi retrage candidatura. „Astfel de presiuni nu pot să se întâmple în România anului 2012”, a spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de