Liderul PSD Suceava a anuntat „Contractul USL cu Tara Dornelor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că sâmbătă a lansat în Bazinul Dornelor „Contractul USL cu Ţara Dornelor” care prevede, printre altele, iniţierea şi execuţia modernizării DN 17 B, unul dintre cele mai frumoase drumuri turistice din zonă, dar şi executarea modernizării DN 18 spre Cârlibaba şi Borşa.

El a mai spus că un pilon important al acestui contract cu dornenii este susţinerea agriculturii montane de care locuitorii zonei au mare nevoie.

Totodată, el a lansat şi proiectul înfiinţării unei zone schiabile în Călimani.

„Nu mai ţine cu derdeluşuri. Ne propunem să facem o adevărată zonă schiabilă în Călimani, unde sunt mii de hectare pe care se pot practica sporturile de iarnă. Nu derdeluş, ci domeniu schiabil ca în Austria şi Elveţia”, a spus Nechifor.

El a spus că acest proiect urmează să fie finanţat cu fonduri puţine de autoritatea locală, doar în utilităţi, iar investiţiile majore să fie făcute de firme private care să amenajeze atât facilităţi turistice cât şi pârtiile şi instalaţiile de cablu.

Nechifor a mai declarat că Vatra Dornei va deveni piesa turnantă în acest proiect va include construcţia de hoteluri, capacităţi de recreare, iar firmele interesate de investiţii ar putea primi terenul în concesiune pe perioadă de 49 de ani.

„Este vorba de un proiect unde se pot practica sporturi de iarnă, minim cinci luni pe ani”, a spus Nechifor.

El a menţionat că în ceea ce priveşte turismul şi dezvoltarea acestui segment este specialist, fiind doctorand în dezvoltarea durabilă a turismului, dar şi master în acelaşi domeniu.

Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că în perioada următoare, USL Suceava va lansa proiecte de acelaşi tip în zonele Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Siret-Rădăuţi şi Suceava.


Intră acum și în grupul de