Cristian Irimie: „La Falticeni, nu s-au pierdut banii pentru spital din vina mea sau a lui Flutur” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PDL Suceava

Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, candidat PDL pentru deliberativul judetean sucevean

TEXT LIVE:

“Pentru ca Spitalul Judetean Suceava e subiect de campanie pentru multi, vreau sa nu se mai vorbeasca pe langa subiect.

S-au facut multe investiţii şi multe dotări în ultimii patru ani. În 2006, am spus că Spitalul Vechi nu trebuie demolat. Am spus şi în 2009 şi nu a fost bine. Am sprijinit cu toată forţa reabilitarea clădirilor care existau, pentru că ştiam că nu se va putea face un spital nou la Suceava.

La capitolul urgenţe, am trecut şi Spitalul de Psihiatrie de la Suceava şi refacerea acoperişului Spitalului Judeţean şi reabilitarea a ceea ce era vechi aici.

Văd în discursul Cătălinei Vartic că face apel să fie aduşi medici tineri. Sunt absolut de acord până la un punct. Nimeni nu vine însă acolo unde nu are condiţii. Acum sunt condiţii la Suceava, de clinică universitară. Pot afirma că sunt multe clinici in tara care nu au dotările pe care le are spitalul din Suceava.

În ceea ce priveşte poziţiile sale publice referitor la corpul medical de la Suceava, cred că ar trebui să îşi nuanţeze poziţia ca să nu jignească toţi medicii.

În ultimii patru ani, s-au angajat la Suceava 13 medici tineri. Problema nu este la Suceava, ci în celelalte localităţi care nu pot atrage medici.

La Fălticeni, nu s-au pierdut banii pentru spital din vina mea sau a lui Flutur. Licitatiile au durat foarte mult si banii au fost retrasi treptat conform legii. Anul acesta, au fost alocate 100 miliarde de lei şi sunt convins că spitalul se va finaliza. Oricine va fi la guvernare, va da bani la Fălticeni, pentru spital. Nu s-au pierdut bani la Fălticeni. Cine ne acuza de asta, sigur nu e bine informat, ca să nu spun că e prost informat.

Dacă la Fălticeni nu dădeam anul trecut o sumă aşa de mare, sigur nu se băteau firmele la licitaţii şi erau gata demult.

Dacă tot folosesc candidaţi la CJ Suceava subiectul Spitalul Judeţean, le cer să o facă în cunoştinţă de cauză. Să se înformeze înainte de a vorbi.”


Intră acum și în grupul de