Vartic: UNPR nu renunta la proiectul privind taxarea averilor mari


Intră acum și în grupul de

Preşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, consideră că este regretabil că partide politice precum PNL, UDMR şi PDL au format o majoritate de dreapta care s-a opus voinţei a peste 80% dintre români, votând impotriva proiectului UNPR privind taxa pe marile averi şi lipsind astfel bugetul României de importante resurse.

“Cu doar 8 voturi lipsă, Camera Deputatilor a respins legea cea mai dorită de români: taxarea marilor averi, un proiect iniţiat de UNPR încă de la înfiinţarea partidului în 2010. Această respingere năruie pentru moment speranţa pensionarilor nevoiaşi, cum sunt multi şi în judeţul Suceava, de a beneficia de o mărire a pensiilor cât mai curând, şi trage un semnal de alarmă asupra faptului că susţinerea acestei categorii sociale defavorizate este un interes naţional şi o datorie faţa de bătrânii noştri.

Este păcat că de această dată USL nu a funcţionat. Incă o dată, majoritatea a aparat privilegiile celor bogaţi în defavoarea celor mulţi şi săraci”, a declarat liderul progresiştilor suceveni, într-un comunicat de presă.

Vartic a ţinut să sublinieze însă că respingerea acestei legi de importanţă majoră nu înseamnă că UNPR va renunţa. “Am convingerea fermă că în toamnă, după alegerile parlamentare care vor reconfigura scena politică a României în favoarea partidelor de stânga, vom avea o propunere legislativă similară care va deveni realitate”, a conchis preşedintele UNPR Suceava.


Intră acum și în grupul de