Nechifor a prezentat la Stroiesti modul in care se poate dezvolta agricultura Sucevei

Candidatul USL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, preşedinte al PSD Suceava, a participat, duminică, la Căminul cultural din Stroieşti, la o adunare electorală la care au fost prezenţi peste 400 de persoane.

În cadrul discuţiei, Cătălin Nechifor le-a spus participanţilor că USL are proiecte concrete pentru dezvoltarea agriculturii şi crearea de noi locuri de muncă şi nu vor face proiecte care nu aduc bunăstare locuitorilor aşa cum au făcut cei din PDL.

“Nu vă promit că vom face telegondole. Să facă Udrea şi Boc din plastilină astfel de telegondole şi terenuri de fotbal în pantă şi bazine de înot fără apă şi fără canalizare. Pentru că nu mai sunt la guvernare şi din acest motiv, că şi-au bătut joc de banii noştri şi şi-au umplut buzunarele. Aşadar, proiectele noastre nu înseamnă telegondole, ci înseamnă proiecte pe agricultură cu legislaţie favorabilă, piaţă de desfacere şi în felul acesta ai şi locuri de muncă. M-am săturat să cumpăr cartofi din Egipt, murături din Italia, de parcă murăturile de la Milişăuţi, sau cartofii noştri nu sunt buni. De asemenea, trebuie constituite acele baze în care să depozitezi producţia ca să o vinzi apoi în condiţii foarte bune şi nu atunci când preţurile sunt foarte mici. Ca totul să meargă bine este necesară şi asocierea între localităţi. Noi românii trebuie să ne ajutăm între noi, astfel încât să cumpărăm produse româneşti din magazinele mari, la fel cum e şi în Polonia unde minim 40 la sută din produsele din rafturi trebuie să fie poloneze”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a menţionat că Polonia, prin programele pe care le-a avut, inclusiv cel prin care produsele lor trebuie să fie în rafturi, a reuşit să treacă peste criză, dar cel mai important este că a reuşit să atragă şi foarte multe fonduri europene pentru dezvoltare, în timp ce în guvernarea PDL s-a făcut tocmai invers, nu s-au atras fonduri europene şi nici nu s-a încurajat vânzarea produselor locale.