Onofrei: Ministrul Justitiei si-a depasit atributiile, dand impresia, la Suceava ca e seful procurorilor si judecatorilor


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat luni că probele pe care le au cei din PSD Suceava privind traficul cu ţigări trebuie oferite autorităţilor în drept şi nu ministrului Justiţiei care, din păcate, şi-a depăşit atribuţiile, dând impresia, la Suceava, că e şeful procurorilor şi judecătorilor. „Partidele nu sunt o prelungire a justiţiei”, a subliniat Orest Onofrei care consideră că PSD Suceava ar trebui să transmită cât mai repede probele pe care le are instituţiilor de investigare a unor asemenea fapte.

Parlamentarul democrat-liberal a arătat că asemenea acuzaţii ale PSD Suceava privind o presupusă filieră gestionată de PDL în traficul cu ţigări între Ucraina şi România nu sunt noi şi că de multe ori le-a făcut şi senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza. Senatorul PDL a arătat că dacă în urmă cu un an, când Gavril Mîrza, a făcut asemenea acuzaţii, a spus că există riscul ca PDL să îngroape cazul şi că nu poate face publice probele, dar că acum cei din PSD au toate pârghiile pentru aflarea adevărului. „Noi, cei din PDL îi rugăm, sau mai clar, îi somăm public ca dovezile să le trimită la autorităţile în drept care să cerceteze asemenea cazuri. Le-am spus şi le spunem că în afară de vorbe aruncate în campania electorală, dacă nu sesizează organele în drept, pot fi acuzaţi de complicitate prin tăinuire de probe”, a declarat Onofrei.

El crede însă că faptul că cei din PSD Suceava anunţă că au probe, dar nu le fac publice este legat de un motiv clar, că se poate ajunge la anturajul unui important membru PSD. „Din aceleaşi surse de informaţii pe care le au ei, noi ştim că se poate ajunge foarte uşor la persoane din anturajul unui lider PSD la nivel naţional care are deja probleme cu justiţia”, a încheiat Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de