Liberalii suceveni sustin ca PDL-istii incearca prin toate metodele sa dezinformeze populatia cu privire la legalitatea referendumului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni consideră că PDL-iştii încearcă prin orice metodă posibilă să inducă în eroare populaţia, lansând tot felul de idei false cu privire la legalitatea referendumului ce urmează a avea loc în data de 29 iulie, în care este vizată demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Potrivit secretarului coordonator al PNL Suceava, Viorel Mihăescu, ultima găselniţă a PDL-iştilor este neconstituţionalitatea referendumului dacă nu se înregistrează 50%+1 voturi favorabile din numărul total al alegătorilor.

„În vigoare, în acest moment, este Ordonanța de Urgență numărul 41 care se referă la referendum. Această Ordonanță preia un conținut identic al unui act normativ din 2007, care a fost deja supus judecății Curții Constituționale fiind vorba de decizia nr. 420 din data de 3 mai 2007. La momentul respectiv a fost emis un act normativ care prevedea în articolul 10, unic articol modificat al legii referendumului, că demiterea președintelui României este aprobată dacă a îndeplinit majoritatea voturilor valabil exprimate la nivelul țării ale cetățenilor care au participat la referendum”, a declarat Viorel Mihăescu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai precizat că ceea ce s-a discutat marți la Cutea Constituțională este un proiect de lege care nu este identic cu Ordonanța aflată în vigoare şi s-a perpetuat din partea PDL-ului și a propagandei sale ideea falsă că ar fi fost declarat ceva neconstituțional. „Legea a fost declarată constituțională și urmează o adăugire după aceea, însă concluzia este că legea a fost declarată constituțională”, a spus secretarul coordonator al PNL Suceava, care a adăugat că „nu este vorba de nicio schimbare a regulilor în timpul jocului”.

“La data emiterii ordonanței de urgență, referendumul nu fusese încă declanșat, nu avusese loc votul pentru suspendarea președintelui. Mai mult, guvernul Boc a fost cel care a intervenit și a modificat legislația aferentă, printr-o ordonanță de urgență, în cursul desfășurării unei proceduri de referendum, și anume un referendum consultativ în anul 2009”, a conchis Mihăescu.


Intră acum și în grupul de