Acasă Politica PDL BOICOTEAZA referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu

PDL BOICOTEAZA referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu


Intră acum și în grupul de

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să boicoteze referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi va îndemna alegătorii să nu vină la vot, scrie gandul.info.

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor purtate între preşedintele suspendat Traian Băsescu şi conducerea PDL, democrat-liberalii vor trimite reprezentanţi în secţiile de votare pentru a urmări modul în care se votează. Surse din partid că decizia a fost luată cu 59 de voturi “pentru” şi o abţinere.



“Este o prostie formula asta cu lovitură de stat, ce lovitură de stat? Care este soluţia mai bună decât un referendum? Boicotul este o atitudine laşă a unor oameni care resping căile democratice”, a declarat la Realitatea TV, Ion Iliescu.

Sursa citată mai arată că preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat la finalului Colegiului Director deciziile luate de conducerea democrat-liberalilor.

PDL nu poate valida un şir de neregulil şi abuzuri ale USL. Rugăm cetăţenii să nu participe la o astfel de mascaradă pusă în scenă de USL. PDL nu-şi va retrage reprezentanţii din secţiile de votare. Ne vom strădui să limităm frauda, vom avea un om în secţia de votare”, a declarat liderul PDL.

Blaga i-a cerut ministrului de Interne, Ion Rus, să ia toate măsurile pentru a stopa frauda la referendum.

“Nu credeam că o să avem secţii în restaurante, în hoteluri, la munte şi la mare. Cer ministrului de Interne să asigure filtre în toate judeţe, la fel ca în 2009. La alegerile prezidenţiale am avut camere de luat vederi în secţiile de votare, declaraţii pe proprie răspundere pentru cei din secţiile speciale. Acum amestecă listele pentru a nu ne putea vedea turismul electoral”, a subliniat liderul democrat-liberalilor, mai arată gandul.info.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version