Harsovschi: PDL Suceava isi manifesta disponibilitatea de a colabora cu celelalte formatiuni politice


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava consideră că decizia Curții Constituționale referitoare la invalidarea referendumului din 29 iulie trebuie respectată de toată clasa politică, care trebuie sa conlucreze mai bine de acum inainte.

Preşedintele interimar al Organizaţiei municipale Suceava a PDL, Lucian Harşovschi, a declarat într-un comunicat de presă că formaţiunea pe care o conduce şi care este principalul partid din Consiliul Local dorește să își manifeste disponibilitatea de a colabora cu celelalte formațiuni politice și speră că declarațiile și acțiunile iresponsabile făcute de unii lideri naționali să nu îi influențeze pe unii politicieni locali în asemenea măsură încât sucevenii să aibă de suferit de pe urma lipsei de colaborare a acestora.

“Considerăm că întreaga clasă politică ar trebui să colaboreze pentru a rezolva problemele reale ale românilor. Constatăm că demersul de suspendare a președintelui a fost unul nechibzuit, de pe urma căruia au avut de pierdut toți actorii politici, dar mai au avut de pierdut romanii și statul român. Din nefericire, imaginea țării a fost afectată negativ, economia a avut de suferit, romanii au fost nevoiți să plătească nota de plată a instabilității politice iar politicienii și instituțiile au înregistrat grave prejudicii de imagine.

Situația actuală a președintelui României nu este una care să ne bucure, deoarece acesta a repurtat o victorie cât o infrângere, obținută cu un cost uriaș, în urma căreia rămâne realitatea a peste 7 milioane de oameni care au votat împotriva acestuia. Pe de altă parte, inițiatorii procedurii de demitere trebuie să explice de ce a fost necesar aceste demers lisit de finalitate milioanelor de români afectați de creșterea ratelor la credite sau de scumpirea produselor de larg consum sau de creșterea valorii facturilor”, a arătat liderul democrat-liberal în documentul citat.

Harşovschi consideră că instigarea la proteste făcută de unii politicieni este una iresponsabilă și solicită tuturor politicienilor să renunțe la astfel de practici dăunătoare pentru economia națională. Preşedintele interimar al Organizaţiei municipale Suceava a PDL face un apel pentru revenirea la normalitate, considerând că rolul politicienilor este acela de a colabora în interesul românilor, nu acela de a dezbina populația și de a crea crize artificiale și sterile.

Totodată, el a mai declarat în comunicatul de presă că speră ca decizia CCR să pună capăt actualei crize politice, care nu are niciun învingător, ci foarte mulți învinși.


Intră acum și în grupul de