Acasă Politica PDL Suceava are echipa pentru parlamentare doar pe trei sferturi din necesar

PDL Suceava are echipa pentru parlamentare doar pe trei sferturi din necesar


Intră acum și în grupul de

PDL Suceava a reusit sa isi desemneze doar 11 din cei 14 candidati pentru alegerile generale din luna decembrie.

Biroul permanent Judetean al PDL a stabilit in sedinta de sambata doar 11 dintre cei 14 candidati, 3 urmand sa fie desemnati in perioada urmatoare.



Cu exceptia senatorului Sorin Fodoreanu, care nu mai doreste sa candideze si a anuntat lucrul acesta inca din primul an de mandat, toti parlamentarii în funcție vor candida din nou aceasta fiind prima decizie luată de Biroul Permanent Județean. In felul acesta pentru Camera Deputaților va candida Ioan Bălan, pentru colegiul 2 care include cartierul Burdujeni din municipiul Suceava și câteva comune limitrofe, Sanda Maria Ardeleanu pe colegiul 1 Suceava, Dan Gabriel Gospodaru pe colegiul 10 Gura Humorului- Cîmpulung Moldovenesc și actualul senator Orest Onofrei pe colegiul 3 Cajvana-Șcheia, aceasta fiind si una dintre miscarile pe care actualul senator o anuntase ”pe surse” ca o va face.

Deasemenea, pentru un loc de deputat vor mai candida omul de afaceri Dumitru Mihalescul pe colegiul 7 Vicov-Putna și Daniel Ungurian, consilier la cabinetul senatorului Onofrei, pe colegiul 8 Siret.

Liderul PDL la nivel judetean vine sa se lupte pentru fotoliul de senator de Suceava

Presedintele Organizatiei judetene Suceava a PDL, fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, va candida pe colegiul 2 pentru Senat care cuprinde municipiul resedinta de judet si cateva localitati invecinate.

Flutur a mai fost senator al Romaniei in mandatele 2000/2004 si 2004/2008, in aceasta ultima perioada fiind si ministru al agriculturii.

Pe colegiul 3 Fălticeni va candida fostul consilier al ministrului Eelan Udrea, Corneliu Popovici, iar pe colegiul 4 Rădăuți-Siret va candida mai tânărul Marius Vatavu, care a fost pentru câțiva ani, în ”mandatul Flutur”, seful Postei Romane.
Pe colegiul 1, care cuprinde localitatile din zona Vatra Dornei va candida fostul vicepresedinte al CJ, actualul lier al grupului de consilieir judeteni ai PDL, Ilie Vasile.

Necunoscute pentru PDL Suceava rămân numele persoanelor care vor candida pentru colegiile 5, Dolhasca-Mălini, din zona Fălticeni, 9 din zona Vatra Dornei și colegiul 6, Rădăuți-Milișăuți pentru Camera Deputaților.

Surse la vârful PDL Suceava sustin ca una dintre pesoanele pentru care democrat-liberalii vor trebui sa faca loc in echipa lor va fi criticul literar Alex Ștefănescu care a mai candidat fara succes pentru un mandat de senator în anul 2000 dar pe care PNTCD, partener al PDL in Alianta Romania Dreapta, l-ar dori candidat la Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version