Harsovschi: „Lipsa de consens intre consilierii USL risca sa lase municipiul Suceava fara un serviciu de salubrizare stradala functional”


Intră acum și în grupul de

Organizația municipală a PDL Suceava face un apel către consilierii locali ai USL să dea dovadă de responsabilitate și să deblocheze procedurile de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală în municipiul Suceava.

Potrivit preşedintelui interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, Lucian Harşovschi, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, USL a blocat aprobarea caietului de sarcini, a studiului de oportunitate și a contractului de delegare, acestea urmând a fi supuse aprobării într-o sedință extraordinară ce nu a avut încă loc din cauza lipsei de disponibilitate a consilierilor USL și a neînțelegerilor dintre aceștia.

“Din nefericire, lipsa de consens dintre consilierii PSD și PNL riscă să lase municipiul fără un serviciu de salubrizare/deszăpezire stradală funcțional, ceea ce va face ca sucevenii după 1 decembrie să nu poată circula pe strazile din municipiul Suceava dacă va ninge abundent”, susţine Harşovschi într-un comunicat de presă, reamintind faptul că actualul contract de salubrizare stradala expira pe 1decembrie a.c., iar în perioada 15 noiembrie-15 martie se face deszapezirea în municipiul Suceava.

“Salubrizarea orașului a constituit un subiect de campanie de care s-au folosit candidații pentru funcția de primar ai PSD și USL din 2008 și 2012, aceștia uitând că din comisia de evaluare a ofertelor din 2004 și cea de soluționare a contestațiilor, când S.C. ROSAL S.A. a câștigat licitația de atribuire a contractelor de salubrizare, au făcut parte membrii din actuala alianță USL Suceava. Dorim să le atragem atenția colegilor consilieri ai USL că perioada de campanie electorală a trecut și că a venit vremea să dovedească că sunt interesați de rezolvarea problemelor reale ale cetățenilor, nu doar de manipularea acestora.

De aceea, Partidul Democrat Liberal Suceava, își manifestă disponibilitatea de a contribui la deblocarea situației prin cei zece consilieri locali ai săi. În acest scop, solicităm ca liderii de grup ai consilierilor locali să se întâlnească cât mai rapid și să se pună de acord în scopul identificării unei soluții agreate de toate forțele politice, soluție care să fie în folosul sucevenilor. Totodată, facem apel la maturitate politică și solicităm ca din comisia de licitație să facă parte consilieri locali din toate partidele politice reprezentante în consiliul local în așa fel încât licitația să fie transparentă și să nu mai constituie subiect de campanie electorală pentru niciun partid.

Salubrizarea stradală și deszapezirea municipiului Suceava este foarte importantă și dacă Consiliul Local nu se va întruni de urgență riscăm sa rămânem fără deszăpezire dupa 1 decembrie, deoarece știim cu toții că licitațiile publice au termene foarte lungi, nemaipunând în calcul eventualele contestații ale unor firme participante. Sperăm ca partidele ce compun USL să înțeleagă importanța acestui subiect și să ajunga la un consens între ele și să înțeleagă că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza intereselor unor politicieni”, subliniază liderul interimar al PDL Suceava în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de