Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu sustine ca USL, prin vocea primului-ministru, lupta din rasputeri impotriva calitatii in educatie


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu consideră că declarația făcută,vineri, de Victor Ponta, la Târgu Mureș, conform căreia Legea educaţiei ar putea fi schimbată până la sfârşitul anului, întrucât are “prevederi aberante”, “care împiedică promovarea unor noi cadre didactice”, la toate universităţile din ţară, nu mai poate surprinde. În calitate de om la catedră de peste 35 de ani, parlamentarul democrat-liberal dezaprobă ferm inițiativele Guvernului Ponta menite să genereze neîncrederea în Educație.

“Ce să așteptăm de la un politician devenit << doctor >> fără să vrea și care, din păcate, nu înțelege nimic din principiile Legii Educației Naționale aflată în vigoare.

Ne-am luptat pentru promovarea lor, în interesul calității învățământului românesc. Ne-am propus standarde internaționale de calitate, tocmai pentru ca diplomele românești să aibă valoare în orice competiție. Marea majoritate a universitarilor consideră că promovarea în sistem va avea la bază competența profesională. Am stat de vorba cu colegi din toată țara și apreciem unanim că aceste standarde au stimulat activitatea didactică și de cercetare. Am pornit pe un drum al relansării educației în România și ne trezim, iată, după doar câteva luni de guvernare USL, că suntem forțați să revenim, prin populisme cu iz electoral, la vechile metehne pe care le-aș sintetiza într-o sintagmă: << abrambureala din educație >>”, scrie Sanda-Maria Ardeleanu pe blogul personal.

Deputatul subliniează că performanţa în educaţie nu se face decât prin muncă și dăruire. “Sunt unul dintre universitarii acestei tari care am reușit să aduc performanță în domeniul de cercetare și didactic pe care le slujesc, iar performanța nu se face decât prin muncă și dăruire. Mă simt profund jignită de afirmațiile superficiale, tendențioase și lipsite de orice acoperire ale premierului care descalifică această categorie profesională atacând membrii celor două Comisii de învățământ din Parlamentul României care au reușit să promoveze un text de lege apreciat de cei avizați în toată Europa”, mai scrie Sanda-Maria Ardeleanu pe blogul său.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, la ieşirea de la discuţiile avute cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi cu reprezentanţii UDMR, că nu este o idee bună şi nu trebuie să existe facultăţi separate şi că problemele apărute aici ar avea ca punct de plecare Legea educaţiei, iar aceasta ar putea fi modificată.

“Universitatea de aici, ca şi toate universităţile din ţară, sunt afectate de acele prevederi aberante cuprinse în urmă cu un an şi jumătate, aproape doi ani, în Legea educaţiei, prevederi care împiedică, de fapt, promovarea unor noi cadre didactice. Astă-seară am auzit şi aici ceea ce de altfel se întâmplă în mai toate universităţile româneşti – din cauza unei legi negândite şi promovate de un ministru şi de nişte oameni care habar n-aveau cum funcţionează învăţământul universitar în toată ţara – nu doar la Târgu Mureş, şi la Bucureşti, şi la Cluj, şi la Iaşi – de un an şi jumătate nu mai promovează profesori tineri, pentru că au fost puse condiţii de aşa natură încât să nu le îndeplinească nimeni”, a spus Ponta.


Intră acum și în grupul de