Balan: „Guvernul USL a condamnat la disparitie zeci de mii de locuri de munca”


Intră acum și în grupul de

Guvernul USL demonstrează o nepăsare incredibilă faţă de oamenii care-şi pierd locurile de muncă, susţine secretarul general al organizaţiei judeţene a PDL, deputatul Ioan Bălan, făcând referire la anunţul grupului rus Mechel de a închide cele patru combinate siderurgice din România. Potrivit lui Bălan reacţia guvernanţilor trădează totala nepăsare a USL faţă de problemele muncitorilor care vor intra în şomaj.

“Este o lovitură serioasă pentru industria metalurgică din România şi pentru muncitorii din mai multe oraşe ale ţării. Confruntat cu o situaţie care ar îngrijora orice guvern responsabil, guvernul USL demonstrează o nepăsare incredibilă faţă de oamenii care-şi pierd locurile de muncă. Şi ministrul pentru Dialog Social Liviu Pop şi purtătorul de cuvânt al guvernului nu au găsit altceva mai bun de declarat decât că “investitorii şi-au respectat obligaţiile din contractele de privatizare”. Ne-am fi aşteptat în primul rând la mesaje care să redea oamenilor încrederea că vor avea unde munci, că guvernul caută soluţii şi că îi pasă de problemele oamenilor. Prima grijă a guvernului este însă aceea de a se spăla pe mâini şi a sta deoparte. Iar această atitudine vine de la un partid care se pretinde că e aproape de oameni”, a declarat Bălan.

El a reamintit faptul că cea mai importantă promisiune a USL după ajungerea la guvernare a fost crearea de locuri de muncă. “Vedem însă că sub Guvernul Ponta nu numai că nu se creeză locuri de muncă, dar se mai şi pierd cele care există. Mai mult, iată că ne întoarcem acum în perioada anilor 90 când se tăiau şi se vindeau la fier vechi utilaje şi secţii de producţie. Se întâmplă acum pe vremea Ponta ceea ce se întâmpla în 1994 sau 1995 pe vremea lui Nicoale Văcăroiu”, a spus deputatul democrat liberal.

Potrivit lui Bălan, evidenţele arată că românii au fost minţiţi atunci când li s-a spus că venirea la putere a USL va aduce raiul pe pământ şi că pentru mulţi USL este deja o dezamăgire uriaşă. Iar lucrul cel mai trist, a adăugat el, este că cei de la USL au eşuat exact în ceea ce priveşte problema numărul unu a României, locurile de muncă. “Guvernul USL a tăiat banii pentru investiţiile publice deci a condamnat la dispariţie zeci de mii de locuri de muncă care existau ca urmare a investiţiilor publice, iar acum vedem că sub USL se pierd locuri de muncă generate de investiţii private. Mai mult USL a blocat posibilitatea de a crea locuri de muncă în zona resurselor energetice şi minerale”, a încheiat parlamentarul democrat liberal.


Intră acum și în grupul de