Pardau si Baisanu se lanseaza in lupta electorala pentru Parlament din partea PNL Suceava. Ilie Nita va lupta cu Ioan Balan (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni au stabilit candidaţii care se vor prezenta în faţa Delegaţiei Permanente a partidului pentru validarea intrării în lupta pelectorală ce priveşte alegerile parlamentare din luna decembrie. Chiar dacă unii dintre doritori s-au mai retras pe parcurs, potrivit preşedintelui PNL Suceava, Alexandru Băişanu, încă mai sunt câteva colegii unde se poartă discuţii în cadrul formaţiunii politice deoarece sunt mai mult de doi candidaţi doritori.

În urma negocierilor purtate în cadrul USL-ului, liberalii suceveni se vor confrunta cu adversarii politici pentru şase din cele 14 colegii existente, pentru validarea din partea Delegaţiei Permanente înscriindu-se şeful organizaţiei Alexandru Băişanu în colegiul 1, Ilie Niţă pentru colegiul 2, Mircea Irimescu şi Constantin Galan pentru colegiul 6, Dumitru Pardău pentru colegiul 9 şi Raul Rotaru în ce priveşte colegiul 10.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, s-a înscris pe lista doritorilor unui fotoliu de senator alături de Mihai Sandu Capră şi Tiberiu Prodan urmând ca cel desemnat câştigător să intre în luptă pe colegiul 4.

Alţi doi doritori, Ovidiu Doroftei şi Marius Boghian, aflaţi în cărţi pentru un loc în colegiul 2 s-au retras din competiţia internă lăsând sarcina luptei electorale cu actualul deţinător al acestuia, PDL-istul Ioan Bălan, pe spatele colegului lor Ilie Niţă. Acesta s-a arătat deosebit de încrezător în şansele sale, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi la sediul partidului spunând că „atuul meu este susţinerea de care mă bucur din partea unei uniuni politice puternice formată din PSD, PC şi PNL”.

Dacă nu intervin modificări de la Bucureşti, pe data de 14 octombrie ar urma să aibă loc Delegaţia Permanentă care va stabili cu exactitate cine dintre doritorii înscrişi pe listă vor fi candidaţii din partea PNL Suceava.


Intră acum și în grupul de