Cristian Irimie va candida pentru functia de senator in Colegiul de munte, in locul lui Daniel Cadariu


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, a confirmat, joi, că este candidatul stabilit de PDL pentru funcţia de senator în colegiul uninominal nr.1 din judeţul Suceava, în locul vicepreşedintelui PDL Suceava, Daniel Cadariu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava.

Irimie este al patrulea candidat propus de PDL Suceava pentru Colegiul de munte, după ce, în prealabil, mai fuseseră pe listă, fostul şef al RNP, Valerian Solovăstru, fostul prefect, Sorin Arcadie Popescu şi fostul vicepreşedinte al CJ Suceava, Daniel Cadariu.

Acesta din urmă, s-a retras din cursa pentru funcţia de senator în colegiul uninominal nr.1 ce include municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc din motive personale, dar surse din partid au declarat că acesta a intrat în conflict cu conducerea organizaţiei după ce, în colegiul pentru Camera Deputaţilor din aceeaşi zonă a fost desemnat fostul vicepreşedinte al PSD Suceava, Ovidiu Milici, demisionar din partid şi candidat al Forţei Civice.

Irimie a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în guvernele PDL.

El a fost şeful Maternităţii Suceava, în perioada 2007-2009 şi director al Spitalului Judeţean Suceava între 2005-2006 şi 1992-1993.

În timpul guvernării PSD, 2001-2004, el a fost şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Irimie este absolvent al promoţiei 1978 a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, a devenit medic primar în 1992, are studii masterale în management sanitar şi absolvit cursuri de management al serviciilor spitaliceşti şi de management în sănătate publică în Belgia, Olanda şi Grecia.
El este căsătorit şi are doi copii.

Cristian Irimie a fost membru PSD până în ianuarie 2007 când a trecut în PLD şi apoi a devenit membru PDL în urma fuziunii PDL cu PLD.


Intră acum și în grupul de