Deputatul Ghervazen Longher si-a depus candidatura pentru un al patrulea mandat


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, şi-a depus candidatura pentru un al patrulea mandat în Parlamentul României. Candidatura a fost înregistrată la Biroul Electoral Central şi asta pentru că reprezentanţii minorităţilor care trăiesc pe teritoriul României vor apărea pe buletinele de vot din toate colegiile.

De 10 ani, Ghervazen Longher reprezintă interesele comunităţii poloneze, şi nu numai, în Parlamentul României, iar pentru noua legislatură îşi doreşte să continue proiectele aflate deja în derulare, dar şi să demareze alte acţiuni de interes pentru oamenii care îi vor acorda votul, indiferent de naţionalitate. „În cei 10 ani, am făcut multe lucruri pentru cei care au avut încredere să mă trimită în Parlamentul României şi cred că nu am dezamăgit pe nimeni. Mai sunt foarte multe proiecte pe care intenţionez să le promovez şi sunt convins că în mandatul următor voi reuşi să le duc la îndeplinire în mare parte. Sunt proiecte care se adresează nu doar comunităţilor de polonezi din judeţ, ci şi celorlalte etnii care trăiesc acolo”, a declarat deputatul Ghervazen Longher.

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte pe care reprezentantul minorităţii poloneze în Parlamentul României l-a derulat în trecut, începând din anul 2002, şi pe care doreşte să-l continue şi în anii următori este implicarea în educaţia tinerei generaţii în cadrul programului „Copiii Bucovinei”. Este un proiect de care, anual, beneficiază aproape 1.500 de copii şi care se adresează atât etnicilor polonezi, cât şi colegilor români sau de altă naţionalitate.

O altă preocupare majoră a deputatului Ghervazen Longher este sprijinirea modernizării, în continuare, a şcolilor, introducerea reţelei de canalizare şi apă curentă în comunele în care trăiesc etnici polonezi, respectiv construirea unor noi case polone în localităţile unde acestea nu există.

De asemenea, deputatul Ghervazen Longher își propune, pentru mandatul următor, să continue acordarea de sprijin financiar bisericilor din Decanatul de Bucovina.

Totodată, deputatul minorității poloneze în Parlamentul României s-a implicat și este decis să se implice, în continuare, în modernizarea drumurilor care leagă centrele de comună cu localitățile care le aparțin.


Intră acum și în grupul de