Nechifor: „Sucevenilor li s-au luat bani din taxe si impozite ca sa se plateasca investitii care cu adevarat nu exista” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Toate investiţiile iniţiate de Gheorghe Flutur în judeţ au fost foarte scumpe, unele fiind decontate şi nerealizate, a declarat joi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, într-o conferinţă de presă organizată în zona podului de la Vârvata.

El a arătat că acest pod, construit în 1928, a intrat în 1999-2000 într-un program de reparaţie capitală când Gheorghe Flutur era directorul Direcţiei Silvice Suceava, dar că, deşi lucrarea a fost decontată nu a fost executată, iar prejudiciul constatat în 2002 de Curtea de Conturi era la acea vreme de 1,058 de miliarde de lei vechi, ceea ce actualizat, reprezintă şapte miliarde de lei vechi. „E o lucrare tipic Gheorghe Flutur, investiţie foarte scumpă din perioada când era şef la Direcţia Silvică”, a spus Nechifor care a remarcat că este o coincidenţă că firma care a încasat banii respectiv se numea Flutur şi fiii SRL.

El a subliniat că toate investiţiile lui Gheorghe Flutur sunt foarte scumpe, precizând că lucrarea decontată şi nerealizată de la Vârvata este prima investiţie serioasă făcută de liderul PDL, iar în perioada următoare el va prezenta şi alte investiţii ale lui Flutur similare. „E uşor să vii să spui că faci investiţii corecte şi de calitate, dar văd că a fost greu să le faci respectând legalitatea”, a spus Nechifor.

El a precizat că drumul forestier şi podul de la Vârvata vor intra într-o reabilitare corectă finanţată de Romsilva întrucât este nevoie de acest drum.
Nechifor a mai declarat că el crede ca Gheorghe Flutur încearcă acum să câştige un nou mandat de senator vânzând însă o imagine falsă. „Sucevenilor li s-au luat bani din taxe şi impozite ca să se plătească investiţii care cu adevărat nu există”, a mai spus Nechifor.

El a apreciat că Gheorghe Flutur candidează pentru funcţia de senator întrucât are nevoie de imunitate parlamentară. „Cred că am găsit răspunsul de ce candidează pentru senator. Nu cred că are nevoie de pensie pentru că are pensie de colonel. Caută statut de imunitate parlamentară şi nu doar pentru declaraţii politice”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a respins acuzele lui Nechifor catalogându-le drept mincinoase. „Resping acuzele mincinoase ale liderului PSD Suceava care a intrat în campanie electorală cu atac la persoană. Îi sugerez să aducă fonduri la Suceava pentru deblocarea proiectelor demarate de mine”, a spus Flutur.

El a arătat că PSD Suceava trebuie să se preocupe să finanţeze lucrările la şoseaua de centură, să modernizeze drumul naţional Suceava – Botoşani, să achiziţioneze un computer tomograf la Spitalul Judeţean şi să continue toate investiţiile pe care guvernarea USL le-a oprit în Suceava. „Aşa-zisele nereguli descoperite de el au fost făcături politice respinse încă de atunci de organele de justiţie”, a spus Flutur.

Liderul PDL Suceava l-a invitat pe Cătălin Nechifor la construcţia judeţului Suceava, la deblocarea acestuia şi a apreciat că atacul la persoană nu-l va ajuta nici pe el şi nici partidul din care face parte.


Intră acum și în grupul de