Crin Antonescu a dat startul la Suceava la cele ”3 batalii” pe care USL le mai are de dus (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că USL va trebui să obţină în alegerile parlamentare toate voturile pe care le poate obţine întrucât are nevoie de o victorie mare ca să vadă întreaga Europă ce vor cu adevărat românii. Crin Antonescu a spus de pe scena Casei Culturii din Suceava că USL a câştigat bătălia alegerilor locale şi l-a felicitat de liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, pentru că „a câştigat bătălia de eliberare a Bucovinei” obţinând preşedinţia Consiliului Judetean Suceava.

Liderul PNL a mai spus că USL a mai avut o bătălie grea şi în vara acestui an, cea a referendumului, care în termeni democratici a fost câştigată pentru că niciodată 7,4 milioane de oameni nu au votat în România pentru o idee şi un proiect.
Crin Antonescu a mai spus că mai există încă trei bătălii grele, cea de la alegerile parlamentare, cea ca voinţa votului să fie respectată şi cea mai grea este cea prin care se vor pune în aplicare a aşteptărilor oamenilor.

El a subliniat că la alegerile parlamentare nici unul dintre susţinătorii USL nu au voie să cadă în păcatul de a le considera câştigate.

„Nu e câştigată bătălia pentru că bătălia noastră nu e să avem mai mult decât PDL, ARD sau cum se mai numesc ei. Bătălia noastră nu e nici măcar să avem cinzeci la sută plus unul dintre mandatele Parlamentului. Bătălia noastră este să obţinem toate voturile până la ultimul pe care îl putem obţine pentru USL. Noi trebuie să avem o majoritate copleşitoare”, a mai spus Crin Antonescu.

El a ținut să le atragă atenția celor prezenti că este nevoie de o majoritate copleşitoare pentru că orice prim ministru care are în spatele său o majoritate foarte solidă poate să conducă o ţară, mai ales în momente foarte dificile, cum sunt cele din prezent.

Șeful PNL vrea o victorie totală pentru a-i nu-i permite lui Basescu sa facă matrapazlîcuri

Crin Antonescu a mai spus că e nevoie de o majoritate consistentă pentru a nu se lăsa loc la nici un fel de matrapazlâc.

„Ne trebuie o victorie mare pentru ca toată lumea, nu numai în România, dar în Europa să vadă cu adevărat ce vor românii. Cred că dumneavoastră trebuie să demonstraţi că românii nu vor minciunile lui Traian Băsescu şi ale Monicăi Macovei sau ale oamenilor din jurul lor. Voinţa românilor contează. În Europa toate ţările sunt cu adevărat democratice şi în momentul în care răspunsul la urne al cetăţenilor României va fi fără echivoc nimeni nu va mai pune la îndoială nici acţiunile primului ministru nici acţiunile Guvernului, nici acţiunile USL pentru că ele vor avea în spate voinţa poporului, voinţa cetăţenilor României, exprimată prin vot”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai declarat că cea ma mare victorie a USL a fost că această uniune, în ciuda tuturor prezicerilor, funcţionează fără fisură.

„Am dovedit că suntem capabili să construim o coaliţie fără fisură. Nu înseamnă ca nu au existat divergenţe sau competiţii la candidaturi”, a spus Antonescu care a subliniat că această coaliţie fără fisură înseamnă că el şi cu Victor Ponta au arătat că doi lideri politici pot fi prieteni şi aliaţi adevăraţi.

El a mai spus că de fiecare dată când au fost probleme, acestea s-au rezolvat şi s-au găsit soluţii comune pentru că în spatele USL stau milioane de oameni.
„Nu ne permitem să avem fisuri până când nu dăm raspunsul la aşteptările oamenilor”, a spus liderul liberal.

El a arătat că o altă bătălie importantă, după ce se numără voturile, este ca voinţa de la vot să fie respectată. „Nu putem permite şi nu vom permite ca voinţa românilor să fie ignorată sau batjocorită de nimeni. Dacă o majoritate a cetăţenilor români cu drept de vot vor vota candidaţii USL, nici Traian Băsescu nici nimeni pe lumea asta nu va putea investi un alt guvern decât un guvern USL. Dacă majoritatea românilor îşi vor exprima voturile în favoarea USL, acest Guvern USL nu va avea decât o singură variantă pentru premier: Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu.

El a mai declarat că USL a pus în mişcare energii şi forţe populare care nu au mai existat în ultimii 20 de ani în ţară şi nu va permite nimănui, nici lui Traian Băsescu, nici înţelepţilor ascunşi şi nici acelor forţe oculte care dispreţuiesc întotdeauna ce cred oamenii, să ignore voinţa milioanelor de oameni.

Preşedintele PNL a mai spus că o a treia bătălie care este şi de durată este cea pentru îndeplinirea aşteptărilor oamenilor. „Nu ne-am luptat pentru ca Victor Ponta să fie prim ministru, Daniel Constantin să fie ministru, sau eventual Antonescu preşedinte. Ne-am luptat pentru ca cetăţenii din România să trăiască mai bine. Ne-am luptat pentru ca fiecare om din România să aibă o şansă, ne-am luptat pentru ca România să fie o ţară puternică şi respectată. Aceasta este adevarata victorie pe care noi trebuie să obţinem pentru poporul român şi în numele poporului român”, a spus Crin Antonescu.

El şi-a exprimat încrederea că USL va câştiga toate aceste bătălii şi a subliniat că nu trebuie să uite că în democraţie nu există demnitate mai deplină şi mai importantă decât cea de parlamentar.


Intră acum și în grupul de