Pensionarii suceveni resping afirmatiile Sandei-Maria Ardeleanu. Ei stiu mai bine pe cine vor sa aleaga in 9 decembrie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii pensionarilor suceveni au luat cu asalt joi dimineaţă, încă de la primele ore, sediul Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava. Zeci de persoane, printre care multe aflate în structurile de conducere sau chiar în vârful diferitelor asociaţii ale pensionarilor care există în municipiul reşedinţă de judeţ, dar activează şi în celelalte localităţi, au venit la sediul liberalilor pentru a se plânge preşedintelui acestora, Alexandru Băişanu, care este şi candidat la un fotoliu de deputat în Colegiul 1 Suceava.

Supărarea reprezentanţilor asociaţiilor de pensionari a venit în urma unor declaraţii apărute în media pe care contracandidatul lui Băişanu, deputatul Sanda Maria Ardeleanu, le-a făcut în legătură cu susţinerea de care ea s-ar bucura din partea persoanelor de vârsta a treia, afirmaţii respinse vehement de cei prezenţi.

Printr-un comunicat de presă remis către redacţii de Biroul de presă al parlamentarului democrat-liberal se spunea că „recent, prin scrisori de susținere, înmânate deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, care candidează din partea ARD pentru un nou mandat în Colegiul 1 Suceava, pensionarii și asociații de pensionari au ținut să își exprime sprijinul pe care au decis să i-l acorde la alegerile din 9 decembrie. Ultimul mesaj a venit din partea pensionarilor din sistemul public care își motivează susținerea având convingerea că astfel vocea lor va putea fi auzită în Parlamentul României. Pensionarii au mai declarat că au decis să facă această opțiune de susținere și pentru că ei nu pot fi de acord cu incompetența și corupția din actuala guvernare, cu lipsa de respect față de lege care au condus la scăderea nivelului de trai în ultima perioadă”.

Prin vocea preşedintelui Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere filiala Fălticeni care este şi preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice – judeţul Suceava, Ioan Aciubotăriţei, precum şi a preşedintelui Confederaţiei Unirea a pensionarilor CFR, Vasile Palaghiu, afirmaţiile Sandei-Maria Ardeleanu au fost dezavuate în totalitate afirmându-se că este total imoral, ba chiar josnic, să vorbeşti în numele a mii de persoane după ce ai purtat discuţii cu două sau trei persoane.

„Mă surprinde faptul că în ziarele editate la Suceava vine o cetăţeancă, a cărei pregătire nu o cunosc, şi să-şi asume o răspundere pe care nu o are. Nu o cunosc pe acestă doamnă, habar nu am cine este, dar după părerea mea, afirmaţiile sale sunt josnice. Să stai de vorbă cu doi pensionari nu înseamnă că ai vorbit cu 80.000. Nu ne putem lăsa călcaţi în picioare de o asemenea persoană şi afirmaţiile sale. E ceva care e de neconceput”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, Ioan Aciubotăriţei.

„Astăzi, am aflat, cu ghilimele de rigoare, că ar fi deputat în exerciţiu, în acest mandat. Eu pe doamna aceasta nu am văzut-o niciodată prin oraş, prin cartiere, printre pensionari. Din patru în patru ani, această doamnă apare pe ecranul televizoarelor şi pe afişe şi atât. Cine vrea să o voteze o mai vede la finele mandatului. Există probabil o asociaţie de pensionari care numără vreo 22 de membri cu tot cu comitetul de conducere, ăia or fi, dar dacă aceştia o sprijină atunci rezultatul va fi unul clar. Se pare că PDL-ul şi-a schimbat părul, dar năravul a rămas. Uitaţi-vă numai cât tupeu în continuare în minciună, câtă obrăznicie în declaraţii cum că ei nu au făcut nimic rău”, a adăugat şi Vasile Palaghiu.

Candidatul pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României din partea USL, Alexandru Băişanu, a ţinut să mulţumească la rândul său pentru „surpriza deosebit de plăcută” venită din partea pensionarilor şi de încrederea ce i-o acordă, dar care îl motivează şi îl obligă să facă tot ce îi stă în putinţă pentru ca persoanele de vârsta a treia să se poată bucura din nou de respectul pe care îl merită.

„Această clasă socială trebuie să-şi recapte respectul pe care îl merită. Pensionarii nu trăiesc din mila nimănui. Pensionarii sunt oameni care şi-au făcut datoria faţă de statul Român, care au plătit 40 – 50 de ani taxe şi impozite, care au muncit pe brânci şi au dat cu împrumut statului român bani din propriul salariu ca aceştia să se întoarcă înapoi atunci când ei nu vor mai fi încadraţi în muncă. Pensia nu este un ajutor social pe care o domniţă gen Udrea sau un domn gen Boc să o taie când vor ei în funcţie de interesele personale sau de grup. Pensia este un drept pe care şi l-au achitat la termen toţi aceşti oameni”, a ţinut să sublinieze Alexandru Băişanu.


Intră acum și în grupul de