USL a castigat 9 din 10 mandate de deputat si 3 din cele 4 mandate de senator in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

USL a câştigat nouă din zece mandate de deputat în judeţul Suceava potrivit numărătorii paralele a USL, în cel de-al zecelea colegiu candidatul ARD, deputatul Ioan Bălan, a obţinut 43,68 % din optiunile electoratului în timp ce cel al USL, liderul PC Suceava, Paul Rusu, 41,75 % din voturi.

Potrivit numărătorii parlalele a USL, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a câştigat funcţia de deputat în colegiul nr. 1 Suceava, cu 61,24 la sută din voturi.

Băişanu, care este la primul mandat de parlamentar a avut drept contracandidat din partea ARD pe deputatul PDL Sanda Maria Ardeleanu.

Totodată, a fost ales deputat preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, care a obţinut 52,25 la sută din voturi, iare secretarul executiv al PSD, Eugen Bejinariu, a câştigat al treilea mandat de deputat cu 67 la sută din voturi.

Totodată, deputatul PSD Eugen Uricec a câştigat cu 60 la sută din voturi, iar deputatul PSD Ioan Stan a fost votat de 73 la sută dintre alegători.

Liderul PNL Rădăuţi, Constantin Galan a câştigat cu 52,07 la sută din voturi, actualul senator PSD Gavril Mîrza, a fost ales deputat cu 51,8 la sută din voturi, deputatul PNL Dumitru Pardău a obţinut 60 la sută din voturi, iar liderul studenţilor liberali, Radu Surugiu a fost votat de 60 la sută dintre alegători.

Potrivit reprezentanţilor USL, în acest judeţ ar urma să mai fie înfiinţate două posturi de deputat care vor fi acordate unul ARD şi un altul, probabil, PPDD pe lângă postul de deputat recâştigat de deputatul PDL Ioan Bălan.

Din punct de vedere al mandatelor de senator, Ovidiu Dontu, Nicu Bereanu si Lucian Neagu sunt senatori de drept ai USL, cel de al patrulea manat de senator fiind atribuit lui Gheorghe Flutur, care a pierdut disputa electorala cu Tiberiu Bradatan (USL), dar pentru ca acesta nu a reusit să obtina decat ceva mai bine de 48 % din optiunile electoratului, el va merge senator de Suceava, desi are sub scorul candidatului USL.


Intră acum și în grupul de