Marius Vatavu: „Respect rezultatul alegerilor”


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

În general, când un candidat primește rezultatele electorale trebuie să înteleagă mesajul pe care i l-a transmis electoratul și să se conformeze. Nici eu nu fac excepție, rezultatele de pe 9 decembrie 2012 ale cetățenilor de pe Colegiul 4 Vicov-Rădăuți-Siret le înțeleg și le respect.

A vorbi despre interpretări ale rezultatelor, că ar exista o cheie de interpretare națională a unor rezultate locale nu face decât să diminueze claritatea mesajului transmis de cetățeni, de aceea nu voi încerca să comentez aceste rezultate. Așa cum l-am felicitat personal în noaptea alegerilor pe senatorul Mihai Neagu, e normal să o fac și în prima apariție publică. Un avocat cu experiență ca dumnealui va avea un aport consistent, zic eu, în Parlamentul României.

Vreau să le mulțumesc primarilor mei din Colegiul 4 Senat că au rămas alături de mine până în ultima clipă în aceste vremuri grele; echipelor din fiecare localitate care au făcut campanie câteodată la temperaturi de sub 0 grade; dar cel mai mult, celor peste 11.600 de votanți care au considerat că eu am fost o opțiune mai bună.

Faptul că, la 36 ani, am obținut al treilea rezultat la Senat pe Moldova (după Flutur-Suceava și Cadăr-Neamț) ca număr de voturi, având în comparație rezultatele ARD, mă lasă să privesc acest lucru nu ca o performanță, ci ca pe un rezultat de perspectivă. Nivelul rezultatului în contextul scorului național al PDL este, cred eu, o permisiune pe care electoratul mi-a dat-o pentru a rămâne în spațiul public. Și așa cum permisiunile de la electorat nu pot fi refuzate, voi fi prezent cu aceeași demnitate ca și până acum.

Vă mulțumesc.

Marius Vatavu


Intră acum și în grupul de