Acasă Politica Noii parlamentari de Suceava si-au ridicat certificatele. Vezi cine a lipsit de...

Noii parlamentari de Suceava si-au ridicat certificatele. Vezi cine a lipsit de la festivitate


Intră acum și în grupul de

Cinci dintre parlamentarii aleşi, duminică, în judeţul Suceava, au absentat, vineri, de la festivitatea de înmânarea certificatelor constatatoare, care a avut loc la Biroul Electoral Judeţean Suceava. Este vorba despre secretarul general şi secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur şi Ioan Bălan, dar şi preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, ales deputat în colegiul 7, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, ales senator în colegiul 3, şi Eugen Bejinariu, ales deputat în colegiul 8.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Suceava, Maricel Nechita, a mulţumit tututor competitorilor pentru maniera decentă în care s-au comportat în campania electorală şi prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pentru organizarea ireproşabilă a scrutinului. El a spus că s-a ajuns la capătul procesului electoral şi a înmânat parlamentarilor aleşi certificatele constatatoare ale alegerii, menţionând că documentul va fi transmis reprezentanţilor partidelor parlamentarilor aleşi care nu au reuşit să ajungă la această festivitate.



parlamentari USL

 Din partea PDL a participat la eveniment Sanda-Maria Ardeleanu, care a fost realeasă deputat în colegiul 1 Suceava, dublând mandatul câştigat în colegiu de liderul PNL Suceava, Alexadru Băişanu.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a mulţumit celor care au participat la vot şi a adăugat că împreună cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, parlamentarii suceveni vor face bine locuitorilor din acest judeţ.

 Printre cei care au luat cuvântul la primirea certificatului constatator al alegerii s-a aflat şi Vasilica Steliana Miron, aleasă senator din partea PPDD prin dublarea mandatului câştigat în colegiul 1 de vicepreşedintele PSD Suceava Neculai Bereanu. Miron, care este avocat în Rădăuţi, a spus că speră să facă faţă acestei funcţii şi că va face tot ce îi stă în puteri în interesul celor care au votat-o.

În judeţul Suceava numărul parlamentarilor a crescut în urma alegerilor parlamentare de duminică de la 14 la 17, fiind înfiinţate două posturi de deputaţi, pentru ARD şi PPDD şi unul de senator pentru PPDD. În judeţul Suceava sunt 10 colegii de deputat, din care nouă au fost câştigate cu peste 50 la sută din voturi de candidaţii USL Alexandru Băişanu (PNL), Gavril Mîrza (PSD), Eugen Uricec (PSD), Ioan Stan (PSD), Constantin Galan (PNL), Ovidiu Iane (Partidul Verde), Eugen Bejinariu (PSD), Dumitru Pardău (PNL) şi Radu Surugiu (PNL), iar al zecelea colegiu a fost atribuit candidatului ARD, deputatul PDL Ioan Bălan, care a câştigat mai multe voturi decât candidatul USL Paul Rusu, preşedinte al PC Suceava. În urma redistribuirii voturilor au fost înfiinţate două noi posturi de deputat care au fost atribuite consilierului judeţean Cezar Cioată (PPDD) şi deputatului PDL Sanda Maria Ardeleanu.

 In cazul celor patru colegii de Senat, trei au fost câştigate cu peste 50 la sută din voturi de candidaţii USL – vicepreşedintele PSD Suceava Neculai Bereanu, preşedintele executiv al PSD Suceava Ovidiu Donţu (PSD) şi prim-vicepreşedintele filialei PC Mihai Neagu. Al patrulea mandat de senator i-a fost atribuit lui Gheorghe Flutur, care a obţinut 42,67 la sută din voturi, cel mai mare scor electoral obţinut în ţară de un lider ARD. În urma redistribuirii naţionale, a mai fost înfiinţat un post de senator pentru candidatul PPDD din colegiul nr. 1 Vasilica Steliana Miron. Ea a obţinut 7.115 voturi şi s-a clasat pe locul al treilea după Neculai Bereanu (USL), care a fost votat de 27.457 alegători şi de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie (ARD), care a primit 9.806 voturi.

Judeţul Suceava mai are un deputat din partea minorităţii polone, Ghervaze Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version